Възпоменателната церемония в Сливен по случай 185 години от рождението

...
Възпоменателната церемония в Сливен по случай 185 години от рождението
Коментари Харесай

Стефан Радев: Като наследници на велики българи, трябва достойно и мъдро да пазим и предаваме техните завети на идните поколения 

Възпоменателната гала в Сливен по случай 185 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски, събра на едноименния площад поданици и посетители на града. В словото си за Дякона кметът Стефан Радев означи, че с изключение на, че е подстрекател, уредник, мотор на национално-освободителната битка, той е и визионер, който още тогава приказва за чиста и свята република, за тъждество сред хората, за етническа приемливост и господство на закона.

„ И през днешния ден, век и половина по-късно, в случай че отворим нашата Конституция, ще забележим, че концепциите, заветите на Левски, са въплътени в нея “, съобщи още кметът Радев. Той акцентира, че всички би трябвало да си дават сметка, че свободата на българския народ, неговите човешки права, върховенството на закона, демокрацията, не са даденост. Те са плод на себеотрицанието и жертвоготовността на плеядата велики българи.

„ Затова всички ние би трябвало почтено и умно да продължим тяхното дело, да пазим и да се борим за наследеното от тях и да го предаваме на нашите деца. Поклон пред паметта на Апостола на Свободата! “.

Пред събралото се голям брой на площада прозвуча рецитал за Левски в осъществяване на Театрална студия „ Хвърчащите хора “ при Военен клуб – Сливен. Церемонията приключи с обред по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. В него се включиха кметът Стефан Радев, сливенските народни представители – Десислава Танева и Мария Белова, ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, регионалният шеф Веселин Вълчев, шефът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков, жители и възпитаници. Венци бяха поднесени и от името на сливенските депутати – Татяна Султанова-Сивева, Георги Гвоздейков и от командира на Центъра за подготовка на експерти – Сливен полк. Любомир Вачев.

Организатори на възпоменателната гала са Община Сливен и Център за подготовка на експерти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР