Възпаление на пикочния мехур, обикновено причинено от бактериална инфекция. Други

...
Възпаление на пикочния мехур, обикновено причинено от бактериална инфекция. Други
Коментари Харесай

Препоръки на народната медицина при цистит

Възпаление на пикочния мехур, нормално породено от бактериална зараза. Други аргументи може да са гъбички, протозои или дразнещи химикали. Циститът е постоянно срещан тип зараза на уринарния трак. Той включва бъбреците, два пикочопровода (уретери), пикочен мехур и уретра.

В взаимозависимост от продължителността и честотата на болестта, циститът се дефинира като изострен или продължителен.

Рецепти:

1. Залейте 2 супени лъжици пшеница с 2 чаши гореща вода, сложете на котлона и оставете да ври 5-8 мин., като от самото начало леко раз-бърквайте. След това оставете да престои 5 мин. През първия ден изпивайте по 1 супена лъжица на час от отварата. На втория ден по 3 супени лъжици на всеки час. На третия ден приемайте по половин чаша на час. Продължете лекуването по този метод до седмия ден в това число. 

2. Залейте 1 чаша измити пшенични зърна с 3 литра гореща вода в огромен буркан, увийте в забрадка и оставете за 1 ден. В качеството на лечебно средство приемайте бялата пяна, появила се най-отгоре в буркана, тя изкарва пясъка и камъните. Можете да пиете от тази течност колкото си желаете и когато и да е. Когато настойката свърши, можете да употребявате същата пшеница, като още веднъж я залеете с гореща вода за 1 ден.

3. Лечение с магданоз. При лекуване с тази рецепта болките минават след няколко дни, само че дамите особено би трябвало да се лекуват с нея 2-3 месеца за закрепване на резултата. Смесете 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз с 2 съцветия невен и две съцветия от билката змийско мляко. Залейте с чаша гореща вода и оставете на муден огън 10 минути. Приемайте по 1/3 чаша, 3 пъти дневно, преди ястие.

4. Лечение с копър – изключително ефикасни са семената на растението при цистит. Настойка от копър се подготвя по следния метод: смелете в кафемелачката сушени семена от копър и залейте с гореща вода в съответствие 1 супена лъжица смлени семена на 1 чаша вода. Сместа се излива в термос и престоява 2-3 часа. Приема се по 100 мл, 1-2 пъти дневно, според от тежестта на заболяването.

Отварата от копър се подготвя по подобен метод – 1 супена лъжица смлени семена от копър се заливат с 200 мл гореща вода, след което сместа ври 10-15 минути на водна баня. След това се прецежда през плътна марля. Приема се по половин чаша, 4-5 пъти дневно. Курсът на лекуване с запарка от копър е 7-10 дни. Имайте поради, че копърът е противопоказен за хипотоници, такива с болен злобен мехур и алергия към растението.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР