Възобновяването на плащанията по мярката, която предвижда туроператорите да получават

...
Възобновяването на плащанията по мярката, която предвижда туроператорите да получават
Коментари Харесай

Министерството на туризма пое ангажимент за нови плащания по мярката "35 евро на седалка"

Възобновяването на заплащанията по мярката, която планува туроператорите да получават по 35 евро на всяка заета седалка в под наем полет до България бе разисквано на среща с брашна в Министерството на туризма, показаха от ведомството.

На нея участваха отрасловият министър Христо Проданов и представители на Асоциацията на инкъминг организациите в България и Асоциацията на туроператори и туристически сътрудници.

Мярката известна като „ 35 евро за седалка “ бе спряна в края септември 2021 година с признати разпореждания свързани с актуализацията на бюджета.

Министър Проданов съобщи, че ще се положат всички старания за наново пускане на мярката, като се чака до края на този месец импортираните законопроекти в Народното събрание да бъдат признати и да се започва в най-кратки периоди изплащането на обещаните помощи.

Прие се и да бъде проведена дребна работна група с представители на бранша и на министерството, с цел да може да се вземат решение по-бързо и качествено проблемите. Страните се сплотиха рекламата на България да бъде съобразена с потребностите на пазара и мнението на бранша.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР