Възобновяването на черноморската зърнена инициатива е възможно веднага щом се

...
Възобновяването на черноморската зърнена инициатива е възможно веднага щом се
Коментари Харесай

Русия: Ще се върнем към зърнената сделка, ако върнат продуктите ни на световните пазари

Възобновяването на черноморската зърнена самодейност е допустимо незабавно щом се реализира действителна възвръщаемост от доставката на селскостопански артикули от Русия на международните пазари, съобщи през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, представен от ТАСС.

" Възобновяването на самодейността е допустимо, откакто тези условия бъдат изпълнени и има действителна възвръщаемост на напъните за обезпечаване на свободния достъп на селскостопански артикули и торове от Русия до международните пазари ", сподели Вершинин в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Това е главният аршин за това какво може да се случи ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Срокът на деяние на зърнената договорка - съглашение за кулоар в Черно море за кораби, пренасящи украинско зърно, подписано през юли 2022 година - изтече на 18 юли, напомня ТАСС.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че изискванията на договорката във връзка с Русия не са били спазени макар напъните на Организация на обединените нации, тъй като западните страни нямали желание да спазят обещанията си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР