Възобновяемата енергия би могла да доведе до икономическо възстановяване от

...
Възобновяемата енергия би могла да доведе до икономическо възстановяване от
Коментари Харесай

Ускорено инвестиране във възобновяема енергия - лост за икономическо възстановяване

Възобновяемата сила би могла да докара до икономическо възобновяване от COVID-19 посредством стимулиране на световните облаги от БВПс съвсем 100 трилиона $ (92 трлн. евро) до 2050 година, сочи отчет на Международната организация за възобновима сила, представен от The Guardian.

Докладът откри, че ускоряването на вложенията във възобновима сила може да докара до големи стопански изгоди, като в същото време спомогне за справяне с световната климатична обстановка.

Генералният шеф на организацията Франческо Ла Камера съобщи, че световната рецесия, породена от пандемията от ковид Covid-19, е разкрила „ дълбоките уязвимости на сегашната система “ и прикани държавните управления да влагат във възобновима сила, с цел да започват икономическия напредък и да оказват помощ за реализиране на задачите в климата.

Основният отчет на организацията демонстрира, че ускоряването на вложенията във възобновима сила в реалност биха се изплатили, връщайки сред 3 и 8 $ за всеки вложен $.

Освен това ще се удвои броят на работните места в бранша до 42 милиона през идващите 30 години и измеримо ще се подобрят световните резултати в опазването на здравето и благосъстоянието.

„ Правителствата са изправени пред сложна задача да овладеят здравната незабавна обстановка, до момента в който вкарват съществени ограничения за стимулиране и възобновяване “, съобщи Ла Камера. „ Ускорявайки възобновимите енергийни източници и трансформирайки енергийния преход в неразделна част от по-широкото възобновяване, държавните управления могат да реализират голям брой стопански и обществени цели в преследването на стабилно бъдеще. “

Докладът също по този начин открива, че възобновимата сила може да ограничи повишението на световните температури, като способства за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от енергийната промишленост с 70% до 2050 година посредством подмяна на изкопаеми горива.

Възобновяемите енергийни източници могат да играят по-голяма роля за понижаване на въглеродните излъчвания от тежката индустрия и превоз, достигайки на практика нулеви излъчвания до 2050 година, изключително посредством вложение в зелен водород.

Горивото с чисто изгаряне, което може да замести газовете от изкопаеми горива в производството на стомана и цимент, може да бъде направено посредством потребление на големи количества чиста електрическа енергия за делене на водата на водородни и кислородни детайли.

„ Докато светът наподобява се възвръща от актуалните здравни и стопански рецесии, ние сме изправени пред избор: можем да преследваме съвременна, чиста, здравословна енергийна система или можем да се върнем обратно до старите, замърсяващи способи за правене на бизнес. Трябва да изберем първия “, заяви Андрю Стийр, който е изпълнителен шеф на Института за международни запаси.

Призивът за екологично възобновяване от коронавирусната рецесия идва след предизвестие от доктор Фатих Бирол, началник на Международната организация по енергетика, че държавните политики би трябвало да бъдат въведени, с цел да се избегне капиталово спиране в енергийния преход.

„ Не би трябвало да позволяваме днешната рецесия да компрометира прехода на чиста сила “, сподели той.

Игнасио Галан, ръководител и изпълнителен шеф на испанския колос за възобновими източници Iberdrola, който е притежател на Scottish Power, съобщи, че компанията ще продължи да влага милиарди във възобновима сила, както и в електрически мрежи и акумулатори, с цел да помогне за консолидираното на чистата сила в електрическата енергия.

„ Зеленото възобновяване е от значително значение, когато излизаме от рецесията, породена от COVID-19. Светът ще се възползва стопански, екологично и обществено, като се концентрира върху чистата сила “, сподели той. „ Изравняването на икономическите тласъци и пакетите от политики с климатичните цели е от решаващо значение за дълготрайна, жизнеспособна и здрава стопанска система. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР