Възмутени сме от ситуацията на журналистите в Народното събрание и

...
Възмутени сме от ситуацията на журналистите в Народното събрание и
Коментари Харесай

ДПС иска оставката на Караянчева

Възмутени сме от обстановката на публицистите в Народното събрание и това е още един мотив за оставката на Цвета Караянчева. Това съобщи националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание за отчета на Европейска комисия за върховенството на правото у нас.

Хамид Хамид отговори на въпроса за новия метод на връзка сред медиите и народните представители.

Имахме към този момент опция да изразим нашето мнение през една от медиите. Изразихме своето отвращение от обстановката, в която се намирате вие особено тук. Определението беше, че това е още един мотив за оставка на ръководителя на Народното събрание, уточни Хамид.

Същия въпрос разяснява и заместник-председателят на групата Йордан Цонев. Той отговори, че този въпрос през вчерашния ден е бил решен.

Ще се върне остарелият режим, който беше в остарялото Народно заседание. Движение за права и свободи в никакъв случай не е имало проблем с връзката си с публицистите. Ние сме открити, във всеки миг беседваме с вас, сподели още Цонев.

Според него контактът сред публицисти и политици е потребен.Йордан Цонев разяснява тематиката, залегнала в отчета за медиите и свободата на словото.

Ние считаме, че нашата парламентарна група внесе и Народното събрание одобри най-важните стъпки в тази посока, за която се приказва в отчета за прозрачността, сподели още Цонев.

По думите му по какъв начин се извършва този закон би трябвало да се пита изпълнителната власт.

Ако има някакви рецензии във връзка с прозрачността на собствеността, те не могат да бъдат правени към законодателя. Ако нещо пречи законът да бъде прилаган в неговата целокупност и цялост, би трябвало да получим съответните оферти, добави още заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Той регистрира, че Движение за права и свободи са създали най-вече от всички партии в посока бистрота на собствеността, свободата на медиите и свободата на словото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР