Възможностите за насърчаване на икономическия обмен и взаимните инвестиции между

...
Възможностите за насърчаване на икономическия обмен и взаимните инвестиции между
Коментари Харесай

България и Узбекистан ще работят за двустранен икономически обмен и сътрудничеството в образованието

Възможностите за поощряване на икономическия продан и взаимните вложения сред България и Узбекистан, разискаха на среща в Ню Йорк президентите на двете страни Румен Радев и Шавкат Мирзийоев. Двамата държавни глави приветстваха в скоро време държавна делегация от Узбекистан да посети страната ни, която да приготви публична аудиенция на президента Шавкат Мирзийоев и организирането на двустранен бизнес конгрес за стимулиране на икономическия продан. Президентът Радев изрази интереса на България да бъде част от динамичното икономическо развиване в района на Централна Азия.

Узбекистан приветства връщането на българските артикули и храни на своя пазар, акцентира от своя страна президентът Мирзийоев и означи опцията повече смесени компании от двете страни да насърчат износа както на първични материали, по този начин и на артикули с по-висока добавена стойност от Узбекистан към Европейския съюз. В Узбекистан към този момент има сходни образци за сполучливо съдействие и това партньорство може да бъде продължено и у нас, беше маркирано на срещата.

Инициативата на Китай за възстановяване на свързаността сред Европа и Азия посредством самодейността „ Един пояс, веднъж ", също основава удобни предпоставки за по-активно икономическо и капиталово съдействие сред България и Узбекистан.

По време на срещата беше разисквана и опцията студенти от Узбекистан да получат висшето си обучение в българските университети, както и за поощряване на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР