Възможностите за дългово финансиране са основен фокус на втората стратегическа

...
Възможностите за дългово финансиране са основен фокус на втората стратегическа
Коментари Харесай

Първа компания от програмата beamUp lab с осигурено финансиране от ББР

Възможностите за дългово финансиране са главен фокус на втората стратегическа среща по програмата beamUp lab, която се организира онлайн. Водеща организация на срещата е Българската банка за развиване (ББР), оповестяват от "Българска фондова борса " АД. Топ мениджъри от Микрофинансиращата институция Джобс и Фонда за финансови вложения към ББР, както и от Европейската банка за възобновяване и развиване показват същността, преимуществата и видовете финансиране, които обезпечават за започващи компании и дребни и междинни предприятия.

"Щастливи сме, че в beamUp lab към този момент имаме първата компания, която притегли финансов запас - производителят на детски обувки "Колев и Колев ". Убедени сме, че вложителите ще припознаят капацитета на фирмите, подбрани в програмата, и този добър образец ще се мултиплицира “, разяснява Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ и доцент във ВУЗФ.

Други акценти в срещата са: споделеният опит при търсене на капитал от страна на започваща компания в лицето на компания "Трастена "; eфективните модели и сполучливите практики в областта на микрофинансирането – показани от Джобс и мецанин вложението като хибридна форма сред финансово и дългово финансиране- илюстрирано от първият и единствен подобен фонд в страната ни – Silverline Partners.

Отново с максимален интерес се чака последната сесия, в която фирмите Балдаран Спринг, Булпрос Консултинг, Кънвиниънс (с марката Еbag.bg), Насекомо, Оренда Груп (с марката Wooden Spoon) и Тайгър Технолоджи ще създадат своето особено показване или така наречен investor pitch пред вложители, както и ще получат противоположна връзка и рекомендации от тях в лицето на един от фонд мениджърите на Фондa на фондовете – Vitosha Venture Partners, Фонда за финансови вложения и Silverline Partners.

Във форума вземат участие представители на 20-те компании, определени за програмата beamUp lab, нейните сътрудници и консултанти.

Програмата beamUp lab е по самодейност на "Българска фондова борса " АД. Реализира се под егидата на Министерството на финансите в партньорство с Фондa на фондовете, Българската банка за развиване, Европейската банка за възобновяване и развиване, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори и Българската стартъп асоциация (BESCO).

Програмата е с дълготрайност от една година, като през нея ще преминат 20 компании. Те са подбрани по специфична методология, основана от "Българската фондова борса " АД. Компаниите, включени в beamUp lab, са селектирани след задълбочено проучване на към 1500 български компании. За избора им са употребявани разнообразни обществени източници на информация, както и национални и районни ранглисти. Въз основа на това изследване беше избрана една необятна база от започващи компании и МСП, които дават отговор на критериите на програмата beamUp lab и имат капацитет за напредък и поддръжка за своето следващо развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР