Възможностите да си сътрудничат Министерството на здравеопазването и Представителството на

...
Възможностите да си сътрудничат Министерството на здравеопазването и Представителството на
Коментари Харесай

Министър Кацаров: МЗ и Представителството на ЕК в България ще си сътрудничат за насърчаване на ваксинацията

Възможностите да си сътрудничат Министерството на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България за разпространение имунизацията против COVID-19 в страната разискаха през днешния ден, 18 май, министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността началник на Представителството на Европейска комисия у нас Цветан Кюланов на среща в Министерство на здравеопазването.

Министерството изцяло поддържа акцията на Представителството на Европейска комисия в България за информиране на обществото и поощряване на имунизацията против коронавирусната зараза, уточни министър Кацаров. Той добави, че Министерство на здравеопазването, посредством здравните посредници, е готово да спомага и логистично за разпространяване на осведомителни материали в отдалечените региони и измежду малцинствените групи, като задачата е посланията на акцията да доближат до оптимален брой хора. " Само когато достигнем 70% групов имунитет, ще можем да се върнем към естествения живот. Затова е извънредно значимо институциите да работят дружно, с цел да може информацията да стигне до всички жители ", стана ясно още от думите на здравния министър.

По време на срещата беше разискван и Планът за възобновяване и резистентност. Д-р Кацаров разяснява, че сега се приготвят промени в него в частта „ Здравеопазване ", които се чака да бъдат подготвени в границите на тази седмица. Като съществени акценти в предложенията той открои дигитализацията и нововъведенията в бранша, както и електронното опазване на здравето.
...

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР