Възможно е приготвянето на суши у дома да се окаже

...
Възможно е приготвянето на суши у дома да се окаже
Коментари Харесай

Това е НАЙ-ЛЕСНОТО и най-вкусно суши на света

Възможно е приготвянето на суши вкъщи да се окаже освен елементарно, само че и занимателно. Нужно е само да сте избрали точната рецепта, която да спазвате.
След дълги изследвания и опити стигнахме до заключението, че споделената по-долу рецепта за суши в домашни условия е съвършената.
Преди обаче да вдигнем завесата на най-лесното и вкусно суши, ще вмъкнем, че обратно на известните схващания, тази храна слага началото си в Югоизточна Азия, едвам по-късно минава през Китай и доближава до Япония – страната, с която през днешния ден се асоциират оризовите хапки, цялостни със зеленчуци и рибни деликатеси.
Ето и нашата дребна ТАЙНА за приготвянето на най-вкусното суши вкъщи:
Продукти:
• 1 пакет нори (кори за суши)
• 1 ч.ч. ориз за суши
• 1 авокадо
• 200 грама пушена сьомга
• 1 краставица
• Крема сирене Филаделфия
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. оризов оцет
• Соев сос
Да запрятаме ръкави и да се захващаме за работа. Ето и стъпките, които да следвате при приготвянето на сушито.
Най-напред се заемете с варенето на ориза, защото той е най-капризният артикул от всички. Съотношението му би трябвало да е 1:3.
 Заради облага с храна на стомах, в Тайланд стигнаха до неповторима машинация Заради облага с храна на стомах, в Тайланд стигнаха до неповторима машинация
Суши верига предложи безвъзмездна храна на всеки, в чието име попадат китайските писмени знаци " Gui Yu ", означаващи " сьомга ". В резултат на...
След като към този момент се е сварил задоволително и сте го отдръпнали от котлона, в купа смесете оризовия оцет, кафявата захар и соевия сос. Затоплете ги до толкоз, че кристалчетата захар да се разтопят.

Залейте ориза със сместа и го оставете да престоява. Този дресинг ще му придаде страхотни мирис и усет и самите оризови зрънца ще наподобяват доста по-лъскави.
Пригответе си черга, а върху нея постелете един лист нори. Гладката страна наложително би трябвало да е надолу. Имайте поради, че оризът за суши е много леплив и по тази причина предлагаме ръцете ви непрекъснато да са влажни, до момента в който навивате ролцата.
Вземете една шепа ориз и я разстелете деликатно върху листа. Плънката би трябвало да е към 1 см. Оставете задоволително място в двата края на корите. Започнете да подреждате продуктите. Краставичките и авокадото е целесъобразно да бъдат на лентички.
 Кои са най- известните типове суши Кои са най- известните типове суши
Сушито е едно от най- употребяваните храни в България, като се подрежда на почетното 7-мо място. Въпреки че, суши ролките са част от япон...

Навиването е доста елементарно. Започнете да навивате самата черга и леко притискайте, тъй че да се поучи отмерено руло.
След това нарежете на кръгчета с дебелина 2-3 см.
Поднесете ги с купичка соев сос и ги похапнете с клечки за суши.
Гарантираме, че ще се получи най-вкусното суши, което в миналото сте опитвали!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР