Възможно е повторно боледуване от коронавирусната инфекция, това е безспорно,

...
Възможно е повторно боледуване от коронавирусната инфекция, това е безспорно,
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Възможно е повторно боледуване от коронавирус, това е безспорно

 " Възможно е наново боледуване от коронавирусната зараза, това е несъмнено ", сподели пред БНР учен Богдан Петрунов, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По думите му още няма безапелационни данни дали при второто заразяване заболяването ще протече по-леко, само че акцентира, че това е допустимо, в случай че при първото боледуване организмът е построил задоволително антитела, които да подсигурят имунитета.

Акад. Петрунов разяснява още, че не по-малко от 1 година ще е нужна, с цел да има изрично доказателство, че е основана безвредна и ефикасна ваксина.

" Необходимо е наложително дълготрайно проучване ", безапелационен беше той и акцентира, че нито една международна организация няма да позволи потреблението на ваксина всеобщо на хора, в случай че не е потвърдена нейната безвредност. Имунологът даде образец от Съединени американски щати, където стартира тестване на основана ваксина и плануваният за това период е закрепен - 2 години. 

Акад. Богдан Петрунов съобщи, че е естествено с напредването към сезона, присъщ за настинки и грипове, да се усили броят на инфектираните с Covid-19, както и смъртността измежду заболелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР