Възможно е да ви откраднат портфейла или да се натровите

...
Възможно е да ви откраднат портфейла или да се натровите
Коментари Харесай

Най-опасните градове, които туристите обичат

Възможно е да ви откраднат портфейла или да се натровите от храна в съвсем всеки град, само че има градове, в които би трябвало да бъдете доста нащрек.
Тук събрахме тези градове. Има и доста по-опасни от тях, само че туристите към този момент ги заобикалят като дестинации. Тези известни места обаче са изненадващи.
Барселона, Испания
Барселона е прочут като столицата на джебчиите. Има хиляди от тях, а някои са доста движимости в занаята. След Барселона са Рим, Прага и Париж. Повечето ркажби се случват на основната улица в града, само че внимавайте на плажа, в общественя превоз и даже в хотелската си стая.

Кайро, Египет
Кайро е именит град, само че е един от най-опасните градове за дами в света. Освен това, политичекста обстановка в страната е рискова и в региона има много спорове. Също по този начин доста хора ще се опитат да ви излъгват по улиците на Кайро. Например, коства 5$ да се качите на камила, само че 50$, с цел да ви смъкват от нея.

Патая, Тайланд
Да се храниш на открито е като игра на съветска рулетка в Тайланд и в никакъв случай не знаеш по какъв начин може да пипнеш хранително натравяне. Ужасно постоянно се случва в Патая, само че все пак е ужасно прелъстителен град за туристите. Морската храна е главната причина за това, а на второ място се подреждат салатите и месото. Местните употребяват доста подправки, което убива бактериите. Туристите, въпреки това, минават и без тях. В резултат, на което и се натравят. За да сте в сигурност, яжте като локалните.

Йоханесбург, Южна Африка
Южна Африка има несравнима природа – мястото, където се срещат два океана. Но казусът е следният: преди 30 години настава гражданска война в страната. В наши дни белите хора са мощно дискриминирани и даже нападани, изключително в Йоханесбург. Ако сте бели, най-добре пътувайте със личен превоз или такси. Така в най-хубавия случай хората просто ще ви зяпат на улицата. Много малко бели хора могат да вървят пешком.
Неапол, Италия
Италианците споделят, че Неапол е най-италианският град от всички и най-вероятно там е основана пицата.
Но градът постоянно е бил много рисков, поради множеството джебчии. Има доста хора на скутери, които просто ви отмъкват чантата и отпрашват. Местните „ предприемачи “ също са много хитри: те стартират да ви мият колата и след това си просят пари. Неапол е и много замърсен град.
Тихуана, Мексико
Градът се намира на границата сред Мексико и Съединени американски щати, поради което е и известно място за хора от Щатите, които желаят да изживеят мексикански уикенд.
Но има и ужасно доста бежанци от Съединени американски щати, а и е директна точка на доста наркотрафиканти.
Мумбай, Индия
Всеки екскурзиант, който идва в Мумбай постоянно е ограден от тълпи от просяци, които го гледат като ходещ портфейл. Някои от тях даже се показват за Йоги или „ просветлени “, единствено с цел да могат да отмъкнат нещо.
Индия е известна и с множеството офанзиви против дами. Времето там е горещо, мястото – мръсно, което си е рецепта за хранително натравяне или болест.
Рио де Жанейро, Бразилия
Санта Тереза, един от централните квартали, е доста рисков. Не би трябвало да си показвате телефона или камерата там, тъй като е доста евентуално да ги откраднат. Някои хора даже носят ножове.
Най-добре е да не ходите пешком в Рио измежду нощ. И несъмнено, не ходете в бедните квартали без гид.

Париж, Франция
Романтичният Париж не е толкоз безвреден, колкото си мислите – има доста джебчии, доста просяци и доста нахални търговци по улиците, които желаят да ви пробутат нещо на неуместно висока цена. Най-добре въобще не контактувайте с тях.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР