Възможно е да се разширят обектите и групите лица, за

...
Възможно е да се разширят обектите и групите лица, за
Коментари Харесай

Още мерки може да отпаднат за ваксинираните у нас


Възможно е да се разширят обектите и групите лица, за които може да отпаднат част от коронавирус ограниченията, само че това ще се отнася единствено за екипи с напълно имунизирани чиновници. Става въпрос за отпадането на наложителните маски, разгласи пред Българска национална телевизия здравният министър Стойчо Кацаров.

В същото време той предизвести, че ниските индикатори на разпространяване на болестта в този момент, не трябва да ни успокояват. Нова вълна може да има още през лятото, а единственият излаз е във имунизацията. Една нова вълна може да ни върне в позицията от пролетта и да постави завършек на туристическия сезон.

Ние нямаме цялостен надзор върху разпространяването на вируса и инфекцията. Вече регистрирахме появяването на индийски вариант. Ако този развой продължи не можем да изключим сигурно вълна, в това число и през лятото. Единственият метод да се предпазим от следваща вълна и неприятности си остава имунизацията, добави той.

Кацаров приказва и за промяната в здравната система, която той стартира.

Много са нещата, които могат да бъдат изменени. В моя къс мандат това няма по какъв начин да се случи, само че се пробвах дружно с сътрудниците от Здравната каса и Лекарския съюз да дадем посока. Посока в това да се отстранен ненужните условия, да се отстранен лимитите, да се овласти пациента, да се включи пациентът в контрола на медицинските действия и по този метод той да стане значимият човек в системата. В тази посока би трябвало да са измененията, изясни той.

По отношение на трансплантациите министър Кацаров съобщи, че през днешния ден ще се преглежда в управлението на Министерството на здравеопазването пакет от промени в наредбата за трансплантации в медицинския стандарт, които са препоръчани от специалисти за да се усъвършенства трансплантационният развой точно в частта на донорството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР