Възможно е да има стъпково отваряне - на всеки две

...
Възможно е да има стъпково отваряне - на всеки две
Коментари Харесай

Затварянето няма да е до изборите, обеща Сачева

Възможно е да има стъпково отваряне - на всеки две седмици да има отваряне на бизнеси. Това сподели пред Нова телевизия общественият министър Деница Сачева. В никакъв случай не се разисква затваряне до изборите, безапелационна беше тя.

По думите ѝ предложенията за хотели, заведения за хранене и молове са разнообразни. Първоначално ще се отворят заведенията в зимните курорти, където сезонът е пред привършване, преди действително да е стартирал. От средата на февруари ще последват заведенията в другите обитаеми места. Може би за моловете ще продължат още рестрикциите, допусна Сачева.

За нас датата на изборите в никакъв случай не е била проблем, ГЕРБ е подготвена на избори когато и да е, сподели Сачева във връзка насрочването на вота за 4 април от президента Румен Радев. Министърката разяснява и консултациите, които президентът организира през последните дни. По думите ѝ процесът е просрочен и организиран по чудноват метод - " не бяха поканени партии, които имат отношение към политическите процеси в страната, които са дългогодишни партии, каквато е Съюз на демократичните сили, а бяха поканени партии в развой на изтриване и субекти, които даже не са партии ".

Според нея не е проблем да се провежда видеонаблюдението на изборите. Сачева даде образец с видеонаблюдението в учебните заведения по време на матури. " Но до каква степен това е оправдано и до каква степен това ще помогне на изборите. Бяха давани оферти, без те да са обезпечени с ограничения, че няма да бъде злоупотребено ", сподели още Сачева и даде образец с предлагането за гласоподаване по пощата.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР