Възложителите на обществените поръчки са директорите на предприятията и отговорността

...
Възложителите на обществените поръчки са директорите на предприятията и отговорността
Коментари Харесай

Горски си купували руски джипове за близо 4 милиона лева, проверяват ги

Възложителите на публичните поръчки са шефовете на предприятията и отговорността във връзка с законосъобразността е напълно тяхна, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в отговор на въпрос от Иван Иванов ( " Българска социалистическа партия за България " ), предизвикан от журналистическо следствие по отношение на закупуването на 365 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия на стойност 25 млн. лв..

 

Министърът означи, че Агенцията за публични поръчки към Министерски съвет реализира външен прелиминарен надзор на инцидентен принцип.

 

Иванов даде образец със Североизточното държавно дружество, където са закупени коли, създадени в Руската федерация, само че на цени, надалеч надвишаващи първичната планирана стойност и цената на такива с по-добри характерности и качества.

 

Министър Вътев се базира на писмо на Върховната административна прокуратура от 20 юни т.г., с което е осведомено Министерството на земеделието и храните, че материалите по формираната кореспонденция по отношение на извършената от Североизточно държавно дружество процедура са изпратени на координационната група по използването на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз при Министерски съвет за взимане на отношение по подготвеност. Процедурата е по доставка при изискванията на четиригодишен финансов лизинг на 92 моторни транспортни средства на обща планирана стойност от 3 928 000 лв., написа Dir.bg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР