Възходът на цените на златото над $2.000 в четвъртък се

...
Възходът на цените на златото над $2.000 в четвъртък се
Коментари Харесай

Цената на златото се вдига на фона на отслабващия долар

Възходът на цените на златото над $2.000 в четвъртък се дължи на обезценяването на щатския $ и на спада на доходността на държавните скъпи бумаги.

По-рано през седмицата златото се намали под границата от $2,000 в очакване на публикуването на данните за показателя на потребителските цени и решението на Федералния запас по отношение на лихвените проценти. Данните, оповестени във вторник, демонстрираха сдържан спад на инфлацията до 3.1%. Въпреки това предпазливостта на вложителите доминира, защото пазарите чакат връщане към по-типичния за тях ритъм на инфлация от 2% или по-малко.

Що се отнася до решението за лихвените проценти, Федералният запас предвижда евентуално им понижаване през 2024 година Засега Фед резервира понижението на лихвените проценти на едно и също ниво в продължение на три поредни месеца, като в последното решение няма промени.

След решението на Фед да прекрати повишението на лихвените проценти цените на златото се покачиха с 1.5% в четвъртък, достигайки покрай $2,040. Това докара до противоположен резултат както върху щатския $, по този начин и върху доходността на държавните скъпи бумаги, вследствие на което те се намалиха през цялата седмица и поддържаха представянето на златото на пазара.

Оттогава насам обаче пристрастеността зад ралито утихна, като сега цените на златото се двоумят към границата от $2,022.

Решението на Федералния запас да задържи лихвените проценти постоянни в продължение на три следващи месеца способства за 10-годишното дъно на доходността на държавните облигации, отбелязвайки най-ниската точка от август насам. Доходността на 10-годишните държавни скъпи бумаги спадна с 19 базисни пункта до 4.016%, което съответства с кратковременно намаляване на щатския $, което от своя страна ускори позициите на златото.

Дейвид Мегър, шеф на отдела за търговия с метали в High Ridge Futures съобщи:

“. ” добави той.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР