Въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен

...
Въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен
Коментари Харесай

Ударите на саудитската коалиция в Йемен са убили най-малко 136 цивилни за 10 дни, съобщи ООН

Въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен са лишили живота минимум на 136 цивилни, които не са забъркани в спора, за 10 дни от началото на декември. Това заяви на постоянен брифинг представителят на комисариата за човешките права към Организация на обединените нации Рупърт Колвил, представен от " Ройтерс ".

Броят на жертвите е за интервала 6-16 декември, в който е имало редица удари по обекти в разнообразни елементи на страната. Един от образците, даден от Колвил, е за затвор в Сана на 13 декември, където са починали минимум 45 души, за които се счита, че са лоялни на поддържания от Саудитска Арабия президент на Йемен Абд Рабу Мансур Хади.

През последните дни мести медии, в това число такива, свързани с подкрепяните от Иран бунтовници хути, разгласяват разнопосочни данни за жертвите на бомбардировките. Числата обаче нормално са по-малки от показаните през днешния ден от Организация на обединените нации.

Над 8700 души са починали в Йемен вследствие на въздушната акция на Саудитска Арабия в поддръжка на Хади. В събота организацията на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси разгласи, че Йемен ще се нуждае от помощи в размер на минимум 2.3 милиарда $, от които едвам 61% са налични. Милиони поданици са застрашени от апетит.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3214)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР