Въведеният от четвъртък “зелен сертификат”, който ще допуска безпрепятствено гражданите

...
Въведеният от четвъртък “зелен сертификат”, който ще допуска безпрепятствено гражданите
Коментари Харесай

Смарт приложение проверява зеления сертификат

Въведеният от четвъртък “зелен сертификат”, който ще позволява гладко жителите да вземат участие в действия на закрито, може елементарно да се ревизира за меродавност, сподели инспекция на Mediapool. Това може да стане през мобилното приложение Covid Check BG, създадено още преди месеци от “Информационно обслужване”. Приложението разчита и документи за преболедували, както и кодове от осъществени проби.

Какви данни демонстрира?

Приложението Covid Check BG сканира документа и за секунди изкарва данните за него. Първите данни на зелен декор с бели букви се отнасят до периода на годност на документа. В момента приложението показва 1-годишен период за годност на документа за имунизиране.

Изписват се трите имена на жителя, датата на раждане, датата на имунизация, името на имунизацията, производителят ѝ, общият брой сложени дози. Посочва се, че издател на документа е Министерство на здравеопазването, а също и неповторимият идентификатор на документа.

Приложението разчита и кодове от направени PCR и антигенни проби.

Отворени въпроси

Отворен остава въпросът дали да вземем за пример проверяващите в молове, фитнеси, огромни магазини, изобщо знаят за това приложение на Министерство на здравеопазването и дали ще го употребяват.

Приложението е налично от края на август и оповестено в Гугъл Play Store. То може да се изтегли и конфигурира от този линк:.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР