Въведе извънредно положениеУчилищата продължават да работятПравителството на Латвия въведе от

...
Въведе извънредно положениеУчилищата продължават да работятПравителството на Латвия въведе от
Коментари Харесай

Латвия орязва правата на неваксинирани

Въведе изключително състояние

Училищата не престават да работят

Правителството на Латвия вкара от през днешния ден тримесечно изключително състояние за да се ограничи бързото разпространяване на ковид, заяви локалната организация LETА.

Пакетът от ограничения ще засегне най-много хората без документ за имунизация против COVID-19 или за прекарали ковид. Хората, които не са имунизирани и не са преболедували ще бъдат допускани единствено в магазини за артикули от първа нужда - супермаркети, аптеки, оптики, магазини за храни за домашни любимци, телекомуникационни артикули, бензиностанции.

Те обаче няма да бъдат допускани в търговски центрове, каквито ще могат да посещават имунизирани и преболедували. Те ще имат право и да се хранят в заведения за хранене, до момента в който неимунизираните и тези, които не се преболедували, ще могат единствено да поръчват храна за у дома.

Ваксинацията ще бъде наложителна в целия обществен бранш. Работа от вкъщи ще се изисква за всеки, за който това е допустимо.

Латвийските учебни заведения ще продължат да работят, само че децата и учителите ще би трябвало да носят маски и постоянно ще се вършат проби за ковид на учениците.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР