Във вторник сутринта задържаха собственика на фирмата "ТАД груп" на

...
Във вторник сутринта задържаха собственика на фирмата "ТАД груп" на
Коментари Харесай

Разследвали са шефът на ТАД Груп за киберпрестъпление през 1997г.

Във вторник сутринта задържаха притежателя на компанията "ТАД груп " на летище София. Иван Тодоров ще бъде упрекнат в подбуждане към източването на данните на милиони българи от Национална агенция за приходите.
По информация на Нова телевизия Тодоров е бил е разследван за киберпрестъпление през 1997 година поради източване на карти, с които се допуска, че е купувана техника от Съединени американски щати. Вината му обаче не е потвърдена.
По това време към този момент е имал ресторант и във времето му бизнесът му процъфтява. Към днешна дата Иван Тодоров е предприемач с десетки компании.
През 2016 година стартира да се занимава публично и с киберсигурност. Преди три години Тодоров записва компанията "ТАД Груп " с начален капитал от над 190 000 лв.. Централата на компанията е в Съединени американски щати, а съгласно юристите му, той е поел франчайза ѝ у нас. Офисът на множеството компании на Тодоров се намира във Варна в един от заведенията за хранене от верига за сандвичи, чийто франчайз също има. Тодоров е определен от интернационалната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.
На различен адрес е записана друга компания на Тодоров. В нея той има и съучастник. Офисът е бил освободен преди няколко месеца.
Очаква се по-късно през днешния ден Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания углавен съд искане против притежателя на "ТАД Груп " да бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража ".
Преди близо две седмици данните на към 5 млн. български жители изтекоха след хакерска офанзива. За пробива на сървърите на организацията са упрекнати Кристиян Бойков, комерсиалният шеф на "ТАД Груп " Георги Янков и притежателят на компанията Иван Тодоров. Бойков беше пуснат с мярка "подписка ", а Янков трябваше да заплати 20 хиляди лева гаранция.
Преди дни Национална агенция за приходите пусна приложение, в което всеки може да ревизира дали персоналните му данни са измежду източените след хакерската офанзива. То е налично на страницата на организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР