Във вторник Pfizer отново повиши прогнозата си за печалбата и

...
Във вторник Pfizer отново повиши прогнозата си за печалбата и
Коментари Харесай

Pfizer ще спечели десетки милиарди от ваксините срещу Covid

Във вторник Pfizer още веднъж увеличи прогнозата си за облагата и приходите си за 2021 година, подкрепена от последния растеж на имунизациите против COVID-19, в това число регулаторни утвърждения за подсилващи ваксини и имунизиране на по-младите.

Сега производителят на медикаменти чака 2,3 милиарда дози от имунизацията против COVID-19 през 2021 година, която създава взаимно с немската компания BioNTech, което е с 200 млн. повече от предходната му прогноза през юли. Така общите доходи от имунизацията през 2021 година ще доближат 36 милиарда $, по отношение на 33,5 милиарда $, съобщи БГНЕС.

От Pfizer обявиха, че по-високите планирани резултати за 2021 година отразяват приноса на имунизацията против COVID-19, както и резултатите от по-широкия бизнес на Pfizer.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германската компания BioNTech, която създаде ваксина против...

В петък здравните управляващи на Съединени американски щати утвърдиха имунизацията на Pfizer за деца на възраст от 5 до 11 години, проправяйки пътя на 28 милиона млади американци скоро да се ваксинират.

Акциите нарастнаха след известието, което идва по петите на сходни известия за приходите на Pfizer през май и юли, които също демонстрираха по какъв начин имунизацията е трансформирала финансовите резултати на компанията през последната година.

През последното тримесечие приходите на компанията възлизат на 24,1 милиарда $, което е повече от два пъти повече спрямо миналата година, като 13 милиарда $ идват от доходи, свързани с имунизацията против COVID-19.

Печалбата е повишена до 8,1 милиарда $ спрямо 1,5 милиарда $ през предходния интервал.

Въпреки че финансовите резултати на Pfizer са се подобрили с помощта на имунизацията против COVID-19, компанията е подложена на критика от неправителствени организации, че в връзките си с държавните управления във връзка с имунизацията слага облагите над публичното здраве.

Неотдавнашен отчет на правозащитната група Public Citizen упрекна компанията в " изнудване " на управляващите и прикани държавното управление на Съединени американски щати да упражни по-голямо въздействие върху компанията.

Pfizer отбрани държанието си, като съобщи в прессъобщението от вторник, че възнамерява да продаде на държавното управление на Съединени американски щати един милиард дози " на цена с нестопанска цел, които да бъдат дарени на най-бедните страни в света без възнаграждение от тези страни ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР