Във вторник MasterChef България отпразнува своя 150-ти епизод с щафетно

...
Във вторник MasterChef България отпразнува своя 150-ти епизод с щафетно
Коментари Харесай

Македонката Катерина напусна MasterChef

Във вторник MasterChef България отпразнува своя 150-ти епизод с щафетно готвене на торта. Носителката на имунитет Красимира имаше привилегията да разпредели хоби-готвачите в три тима по 4 души и да дефинира капитаните им. Стефан пропусна това предизвикателство, защото беше жертван на елиминация в стрес теста.

Българката, която усеща Германия като собствен втори дом, се довери на тактиката да сблъска характерите и да обърка своите съперници. Но когато приготвянето на тортата с три блата и два типа крем стартира, се оказа, че положителната връзка и екипния дух липсват и в личната й група.

Първоначално строгото жури смяташе, че тези проблеми ще бъдат най-силно изразени в комбинацията на Рори, Емануел, Радка и Николай, само че те се оправиха най-добре от всички.

Десертът „ шоколадов гипс “ изпрати на елиминация Катерина, Таня, Добрин и Олег. Заедно със Стефан, те трябваше да покажат теоретични познания и тънко небце, с цел да разграничат 6 типа птиче месо – патица, пуйка, пъдпъдък, фазан, пиле и петел.

Олег и Стефан се избавиха от готвенето, което може да бъде последно в MasterChef с по един правилен отговор, а останалите продължиха на тематика пернати. MasterChef Севда Димитрова им показва по какъв начин се обезкостява пиле, а Катерина, Добрин и Таня трябваше да следват нейните техники и движение.

Според изискването на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу този, който се оправи най-добре, получи повече време за готвене. Така Добрин получи 45 минути, а двете дами – единствено по 30, с цел да подготвят съвършеното ядене с пилешко.

След серия от психоатаки, опити, суматоха и неразбираеми ходове, с престилката си се сбогува македонката Катерина. Силвена Роу я изпрати с откровената религия, че ще се срещнат отново като посланици на философията за здравословно хранене, а хоби-кулинарката напусна кухнята с горделивост, че до последно е била себе си – и като човек, и като готвач.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР