Във вторник Google представи Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel

...
Във вторник Google представи Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel
Коментари Харесай

Google представи бюджетния си 5G смартфон Pixel 5a



Във вторник Гугъл показа Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel с 5G мрежа, което демонстрира, че софтуерният колос продължава да отделя запаси за създаване на нов хардуер на разнообразни цени, оповестява CNBC.

Pixel 5a ще коства Щатски долар 449, като неговото предложение ще започва на 26 август.

Компанията Гугъл последователно усилва своя хардуерен бизнес, който не генерира обилни доходи за компанията спрямо нейните услуги като Search, YouTube и Гугъл Cloud.

Тя приключи през януари придобиването на Fitbit, с което навлезе на пазара на фитнес артикули, а през май отвори първия си магазин за търговия на дребно, където хората могат да играят и да купуват нейните артикули. Гугъл също по този начин построява профилиран хардуерен кампус в Силициевата котловина, наименуван „ Midpoint “.

По-рано този месец пък разгласи Pixel 6 и Pixel 6 Pro, два нови смарт телефона от висок клас, които ще бъдат пуснати през есента и ще употребяват новия процесор на Гугъл - Tensor вместо този, създаван от Qualcomm.

Бюджетният смарт телефон Pixel 5a е умерено усъвършенстване по отношение на миналогодишния 5G смарт телефон Pixel 4a, предлагайки по-мощна батерия, малко по-голям екран и водоустойчивост. Той поддържа 5G мрежа, само че не и най-бързите mmWave 5G мрежи и има същия процесор Qualcomm от междинен клас като предходната година.

Компанията предлага и функционалности на Pixels, които не се получават от други телефони с операционна система Android, като приложение за запис на глас, който преобразува речта в текст и интелигентно пречистване на спам повиквания и текстови известия.



Може да наподобява необичайно време за стартиране на Pixel 5a, като се има поради, че по-амбициозните телефони на Pixel 6 и Pixel 6 Pro на компанията също следва да излязат скоро. Но Гугъл възнамерява да влага съществено в маркетинга на новите си водещи смарт телефони и потребителите, които не желаят да харчат повече за тях, може да намерят Pixel 5a за добър ценови компромис.

Той се конкурира най-пряко с iPhone SE на Apple, който също коства Щатски долар 449 със същото количество място за предпазване, 128GB. Той също по този начин се конкурира с други евтини телефони с Android, като Samsung Galaxy A42 5G. Но почитателите на Android би би трябвало да изберат Pixel, защото той включва по-бързи актуализации на софтуера.

Въпреки че телефоните Pixel на Гугъл са положителни, те не са спечелили известност по отношение на тези на Samsung и Apple, които преобладават на пазара на телефони в Съединени американски щати. И заради продължаващите ограничавания на доставките на микрочипове, Гугъл ще продава Pixel 5a единствено в Съединени американски щати и Япония и единствено посредством Гугъл Store в Съединени американски щати, вместо посредством оператор или търговци на дребно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР