Във вторник главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX отговори

...
Във вторник главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX отговори
Коментари Харесай

Ето защо доларът се разпада, според Илон Мъск

Във вторник основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX отговори на видео на икономиста Питър Сейнт Ондж, в което Ондж акцентира, че " дедоларизацията е действителна и се случва бързо ".

Освен дедоларизацията икономиста разяснява придвижването на $ през годините. Той показа, че дялът на валутата през 2020 година е бил 55% в съпоставяне със 73% през 2021. Той добави, че откакто глобите против Русия са почнали, дялът на $ е понижен от 55% на 47%, а в този момент дедоларизацията е 10 пъти по бърза, в сравнение с през предходните 2 десетилетия.

В отговор Мъск съобщи:

Смята се, че Мъск разяснява спада в търсенето на долари в много страни откакто Съединени американски щати изпозлва валутата под формата на финансови наказания против страни като Русия и Китай, по-специално посредством заледяване на доларовите им запаси или дейностите, свързани с изключването им от SWIFT системата.

Доларът, златото и БРИКС

Според мнозина през 2023 година щатският $ ще се сблъска освен с възходящото придвижване против него, а и с възходящият интерес към златото, от страна на групата БРИКС, която включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Някои други страни, измежду които Саудитска Арабия, Аржентина, Иран, Индонезия, Турция и Египет, показват интерес да се причислят към алианса.


 


Златото е поскъпнало с близо 20% от предходната година, а цената му непрестанно се усилва. Доларът от своя страна губи стойност заради натрупването на задължения и придвижването против него, което БРИКС оглавява.

Групата БРИКС непрестанно усилва притежанието си на злато. Освен това сега се приказва, че новата валута на алианса, която страните желаят да създадът , с цел да изместят $ като международна аварийна валута, ще бъде подкрепена с благородния метал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР