Във вторник германската полиция нахлу и затвори две издателски компании,

...
Във вторник германската полиция нахлу и затвори две издателски компании,
Коментари Харесай

Германската полиция затвори две издателства за връзки с ПКК

Във вторник немската полиция нахлу и затвори две издателски компании, свързани със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).Вътрешното министерство разгласи възбраните на Mezopotamien Publishing и MIR Multimedia, основани в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония.
Те са употребявали " маскировката на издателските компании " в интерес на ПКК, която Германия забрани като терористична група през 1993 година, съобщи БГНЕС.
Уебсайтът на Mezopotamien рекламирани кюрдски политически текстове, в това число и от пандиза на водача на ПКК Абдула Йоджалан, а уеб сайтът на MIR Multimedia споделя, че главно разпространява кюрдската музика.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е в продължитеблен спор с Берлин, упрекна Германия, че прави прекомерно малко, с цел да отстрани съперниците му, в това число ПКК.
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че " защото ПКК към момента е дейна макар възбраната в Германия, е належащо ПКК да бъде сложена на нейното място и да се ползва законът ".
Министерството съобщи, че ПКК е " най-голямата задгранична екстремистка организация в Германия " с към 14 500 почитатели.
Германското правоприлагане стартира хиляди производства против ПКК, изправи пред съда над 90 души от 1992 година и забрани над 50 групи, свързани с ПКК, заяви министерството.
Около три милиона души с турски корени, доста от които етнически кюрди, живеят в Германия, което ги прави най-голямата имигрантска група в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР