През април 2022 г. Украйна се отказа от мирните преговори

...
През април 2022 г. Украйна се отказа от мирните преговори
Коментари Харесай

Die Welt разкри причините за отказа на Киев от мирните преговори с Русия през 2022 г.

През април 2022 година Украйна се отхвърли от мирните договаряния с Русия. Една от аргументите е нуждата съветският да стане държавен език. Това твърди немският вестник, базирайки се на проектоспоразумението.

Според обявата Москва и Киев са били покрай спокойно съглашение, до момента в който, както се твърди, Украйна не се е съгласила да направи съветския втори държавен език, да анулира взаимните наказания, да се откаже от правосъдни каузи в интернационалните съдилища и законово да забрани нацизма.

Киев дава обещание да поддържа непрекъснат неутралитет, което значи да се откаже от стремежите си да се причисли към НАТО, да не създава или придобива нуклеарни оръжия и да не разрешава на непознати войски да употребяват военната му инфраструктура или да организират интернационалните учения.

В същото време Москва се съгласява да даде на Украйна „ всеобхватни гаранции за сигурност “ от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Англия, Китай, Съединени американски щати, Франция и самата Русия.

Интересът към намиране на решение напролет на 2022 година е огромен, споделиха пред вестника няколко дипломати, участващи в договарянията. 

„ Това беше най-хубавата договорка, която можехме да сключим “, признава някогашен член на украинската договаряща делегация.
През последните няколко месеца Украйна е в защита и търпи огромни загуби, написа изданието. „ Поглеждайки обратно, можем да кажем, че тогава Украйна беше в по-силна преговорна позиция, в сравнение с в този момент “, счита създателят на материала.

Изданието твърди, че измежду изискванията е било и това, че от всички територии под категоричен надзор на Русия ще остане единствено Крим, а бъдещето на ЛНР и ДНР трябвало да се дефинира по време на персонални договаряния сред Путин и Владимир Зеленски.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР