Във вторник Европейската комисия одобри плановете за нова финансова помощ

...
Във вторник Европейската комисия одобри плановете за нова финансова помощ
Коментари Харесай

ЕК одобри спасителен план за "Ер Франс" в размер на 4 млрд. евро



Във вторник Европейската комисия утвърди проектите за нова финансова помощ за самолетната компания " Ер Франс " (Air France) в размер на 4 милиарда евро чрез рекапитализация на въздушния транспортьор Air France-KLM Holding.

" Франция ще даде до 4 милиарда евро за подсилване на капитала на Air France и ще помогне на самолетната компания да се изправи против финансови усложнения, произлизащи от коронавирусната пандемия ", съобщи изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Маргрете Вестагер.

Както самолетната компания, по този начин и нейният холдинг претърпяха доста понижаване на дейностите заради експлоадирането на Covid-19 при започване на 2020 година

Според контрактувания проект, посредством тези средства френската страна ще удвои актуалните 14,3%, които тя има в самолетния транспортьор.

Френското държавно управление ще преобразува заем от 3 милиарда евро, провиснал на Air France предходната година, в хибриден финансов инструмент, и ще поеме спомагателни 1 милиард евро от плануваната емисия акции, повишавайки каузи си в Air France-KLM до съвсем 30 на 100.

" Това ще направи страната най-големия акционер в Air France “, съобщи френският финансов министър Брюно Льо Мейр по радио France Inter, наричайки този ход " знак за ангажираност " към самолетната компания и нейните работни места във Франция.

Нидерландската страна не възнамерява да взе участие в нарастването на капитала, показаха от Air France-KLM. Това значи, че държавният дял на Нидерландия от 14% в компанията ще бъде понижен след новата емисия от акции, която ще бъде закупена от френската страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР