Във вторник бунтовниците хуту в Руанда отрекоха обвиненията, че стоят

...
Във вторник бунтовниците хуту в Руанда отрекоха обвиненията, че стоят
Коментари Харесай

Руандийски бунтовници: Не сме убили италианския посланик в Конго

Във вторник бунтовниците хуту в Руанда отхвърлиха обвиняванията, че стоят зад в ДР Конго и вместо това упрекнаха армиите на ДРК и Руанда, заяви Агенция Франс Прес.
Лука Атанасио умря от раните си в понеделник, откакто ескорт на Световната хранителна стратегия беше подложен на обстрел покрай източния град Гома. Посланикът е оглеждал терена, сподели дипломатически източник в Киншаса.
Италианското държавно управление удостовери гибелта и съобщи, че италианският служител на реда Виторио Яковачи и водач, който не разпознава, също са умряли.
Министерството на вътрешните работи на ДРК упрекна за убийствата " членовете на Демократичните сили за избавление на Руанда (FDLR) ", руандийска бунтовническа група хуту, която тормози района повече от четвърт век.
Но FDLR отхвърли изказванието, в изказване, получено от Франс прес във вторник. В него се споделя, че конвоят на посланика е бил атакуван покрай границата с Руанда, " близо до позиция на FARDC (въоръжени сили на ДР Конго) и руандийски бойци...
 Убиха италианския дипломат в Конго, атентат против ескорт на Организация на обединените нации Убиха италианския дипломат в Конго, атентат против ескорт на Организация на обединените нации
Посланикът на Италия в Демократична република Конго Лука Атанасио беше погубен в понеделник, до момента в който пътуваше с ескорт на Организация на обединените нации в източната ч...
" Отговорността за това непоносимо ликвидиране се крие в редиците на тези две армии и техните спонсори, които подписаха изкуствен съюз, с цел да увековечат ограбването на източната част на ДРК ", се споделя в изказването.
FDLR отхвърлиха " да са забъркани в офанзивата " и приканиха Киншаса и миротворческите сили на Организация на обединените нации МОНУСКО да " хвърлят светлина " върху убийствата, " вместо да прибягват до прибързани обвинявания ".
Властите на ДРК и Руанда не оповестяват за наличието на постоянни руандийски войски в ДРК.
Експерт от Kivu Security Tracker (KST), американски екран, съобщи пред AФП: " FDLR са покрай мястото, където се е случило нападението. В рамките на вероятното е руандийските бунтовници да са виновни за тази офанзива. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР