Във вторник - 6 дни след началото на войната в

...
Във вторник - 6 дни след началото на войната в
Коментари Харесай

Експерт по сигурност и отбрана: Бомбардировките ще стават все по-интензивни

Във вторник - 6 дни след началото на войната в Украйна - съветското министерство на защитата за първи път призна обществено, че има убити и ранени съветски военни - и уточни надлежно 498 и 1597. 

Същия ден украинският президент заяви за над 7000 убити руснаци. Вчера, съгласно данните на Володимир Зеленски, броят им към този момент беше надхвърлил 9200. 

Нищо от тези данни не може да бъде тествано от самостоятелни източници. Но това е част от така наречен " военна мъгла " - неизбежната липса на достоверна информация от бойното поле. 

Рафаел Лос, специалист по сигурност и защита от берлинския офис на Европейския съвет за външна политика, разяснява пред БНР как стана първичното нахлуване; прекосяването към обсадна война, което сега е в ход; възможния идващ стадий - пердах в градски условия.

Лос: 

" Според мен съветското управление - политическото и военното - е имало известни упования, че още щом украинските въоръжени сили бъдат подложени на напън, ще се срутен и ще се предадат. Това, мисля, докара до неверната преценка първоначално в Украйна да бъдат изпратени незадоволителни по бройка и леки моторизирани сили. 

През първите дни на нахлуването предходната седмица станахме очевидци на акция, изразяваща се най-вече в десантни интервенции и сухопътно напредване към стратегически значими обекти, като летища да вземем за пример. Това не се оказа добра тактичност. Защото украинците съумяха да дадат отпор. И не престават да оказват забележителна опозиция. 

Към момента обаче би трябвало да си дадем сметка, че съвсем всички съветски сили, струпани в навечерието на войната по границите, към този момент са задействани. Освен това Русия бомбардира от ден на ден цивилни обекти. И евентуално ще преминат към така наречен обсадна война, каквато към този момент сме виждали в Чечения и в Сирия - целеустремен и масиран обстрел на гъстонаселени зони за да пречупят украинците душевен ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР