Във вторник (02.08), командващият Националната гвардия на Украйна, генерал-лейтенант Юрий

...
Във вторник (02.08), командващият Националната гвардия на Украйна, генерал-лейтенант Юрий
Коментари Харесай

Командващият Националната гвардия на Украйна е анонсирал края на войната в Донбас

Във вторник (02.08), командващият Националната армия на Украйна, генерал-лейтенант Юрий Алеров, заприказва за неотдавнашен завършек на гражданската война в Донбас. Той не се е впуснал в конкретика, а единствено загадъчно е отбелязал, че в него има такова „ вътрешно чувство “, написа „ Российская газета “, представена от Фокус.
Дали вътрешният глас го е подвел, ще покаже времето. Засега украинските медии цитират думите на генерала: „ Знаете ли, имам вътрешно чувство, че войната няма да продължи още дълго. “. Освен това, той е подчертал, че без значение от политическите промени, които могат да настъпят в Украйна, Националната армия ще развива своя капацитет, с цел да може „ да противодейства, колкото може по дейно на разнообразни закани за законността “. Впрочем, той не посочи, дали за него „ опасност за реда “ са отказващите да живеят по законите на Майдана поданици на Донбас.
Струва си да се означи, че Алегров стартира да приказва за своите чувства, незабавно откакто американските медии оповестиха, че Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати въпреки всичко са създали проект за доставка на „ отбранителни летални оръжия “ за Украйна. И украинските генерали, явно, започнаха да ги сърбят ръцете.
За това, по какъв начин тъкмо Киев има желание „ да приключи войната “, може да се съди и по неотдавнашното заявление на съветника на Министъра на вътрешните работи на Украйна, Зоряна Шкиряка. Например, на 15 юни той означи, че: „ Тези, които през днешния ден не слушат, то дано си отворят ушите: Задължително ще освободим тази територия (Донбас – бел.ред.) и ще има чистка. Не си коства да се съмнявате в това. “ За тази цел на Украйна? е нужно „ отбранително оръжие “?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР