Във Втория квалификационен кръг на най-престижното футболно първенство в Европа

...
Във Втория квалификационен кръг на най-престижното футболно първенство в Европа
Коментари Харесай

Как изглеждат групите на Шампионската лига след втори кръг

Във Втория квалификационен кръг на най-престижното футболно състезание в Европа се изиграха някои впечатляващи срещи. АЕК Ларнака, кипърският представител в най-голямото европейско футболно събитие, изгуби против Мидтиланд от Дания, като в началото записа 1:1 в постоянното време и продълженията, само че не съумя да надделее на дузпи, които приключиха с 3:4 за датчаните.

В друга среща отВиктория Пилзен (Чехия) записа впечатляващ резултат против финланския ХИК Хелзинки, като надви с 5:0 във втората среща, като в първата си среща двата клуба приключиха с резултат 2:1.

Молдовският Шериф Тираспол си извоюва сложна победа над словенския Марибор с резултат 1:0. Първата среща сред двата клуба приключи с равенството 0:0, откакто не бе маркирано нито едно попадение.

Дюделанж от Люксембург падна против Пюник Ереван (Армения) с огромна разлика от три гола, като срещата приключи с 1:4 (резултат от първата среща – 1:0).

Българският Лудогорец загуби от Шамрок Роувърс (Република Ирландия) като посетител. Ирландците надвиха с 2:1, само че от първата си среща Лудогорец има задатък, защото тя завърши с 0:3 за българите.

Последната среща от Шампионска лига беше сред македонския Шкупи и Динамо Загреб (Хърватия), като хърватците завоюваха с резултат 0:1 при гостуването си – нещо, което им беше належащо, в случай, че първата среща приключи с равенството 2:2.

В момента в Група А лидер е Наполи с две победи, следван от Ливърпул (победа и загуба), Аякс и Рейнджърс, като последните имат две загуби.

В Група Б води Клуб Брюг с две победи и шест точки, като го следва Леверкузен с три точки от една победа и Атлетико Мадрид на трето място, също с три точки. Четвърти застават Порто, които изгубиха и двата си мача от първите два кръга.

Начело на Група С е Баейрн с две победи, а след него се подреждат каталунците. Барселона има три точки от първите два кръга, като в първия загуби, а във втория съумя да грабне успеха. Трети се подреждат Интер, а на дъното на групата е Виктория Пилзен.

Група Д се води от Спортинг със шест точки, следван от Тотнъм и Айнтрах с по една победа и една загуба, а на дъното се подрежда Марсилия с две загуби.

На върха на група Е сега е Милан с четири точки от една победа и едно тъждество, следван от Динамо Загреб с три (победа и загуба), Република България Залцбург с 2 (от две равенства) и Челси с една точка от тъждество (като другата му среща завърши със загуба).

В групаFводач е Реал Мадрид, което по никакъв начин не ни учудва. Белият балет има две победи и шест точки, с което води във краткотрайното класиране, следван от Шактар, Селтик и Лайпциг.

ГрупаGсе оглавява от Манчестър Сити с две победи. Следва го Дортмунд с една загуба и една победа. На трето и четвърто място се подреждат Копенхаген и Севиля с по едно тъждество и една загуба с общ актив от по една точка.

Накрая стигаме и до група Н, която ни показва малко по-различна скица. С по две победи на първо и второ място се подреждат, надлежно, ПСЖ и Бенфика. Следва ги Ювентус, който загуби и двете си срещи от първи и втори кръг. Последен е Макаби Хаифа, която също има две загуби.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР