Във всяко министерство има по един Иван, който изпълнява ролята

...
Във всяко министерство има по един Иван, който изпълнява ролята
Коментари Харесай

Манолова: Във всяко министерство има по един Иван, който е министърът в сянка с инструкциите

Във всяко министерство има по един Иван, който извършва ролята на министъра и свежда инструкциите на властта до бизнеса. Това съобщи ръководителят на Комисията по проверката в Народното събрание Мая Манолова пред Българска национална телевизия след последното осемчасово съвещание на комисията през вчерашния ден.

Омертата за безмълвие бе нарушена. Рекетираните предприемачи и останалите браншове ще проговорят, чакам лавина от сигнали. Примката към врата на бизнеса се разхлабва. Дадохме опция рекетираният бизнес да бъде чут в Народното събрание. А властта, в случай че искаше, можеше да пристигна и да опровергае, само че не пристигна, добави тя.

Манолова уточни, че изслушаните предприемачи в комисията са се обръщали и преди към Народното събрание и към други институции, в това число прокуратурата, само че реакция по сигналите им не е имало. Комисията по проверка съумя да върне доверието в Народното събрание. Хората повярваха на комисията, знак за което е, че тя беше залята от сигнали и за първи път предприемачи пристигнаха и описаха за рекета, натиска и изнудването. Централна роля за пречупването на недоверието към институциите имаше точно комисията, сподели тя.

ГЕРБ доста мъчително претърпяха този срив и бяха главен пакостник. Шпиц командата на ГЕРБ пречеше на работата на комисията посредством непрестанно монотонно говорене, психически напън над хората, пристигнали да приказват в комисията, съобщи Манолова.

Предаваме сигналите и случаите на българската прокуратура, европейската прокуратура, АДФИ, Комисия за защита на конкуренцията, КПКОНПИ, Сметната палата, както и на служебните министри. Тези предприемачи свидетелстваха и за търговия с въздействие. Г-н Ангелов, който бе поканен от ГЕРБ, описа за връзките си с премиера и по какъв начин е имал подпомагане за експорт, сподели още Манолова.

Тя акцентира, че упованието е служебният кабинет освен да провежда почтени избори, само че и да продължи работата на Комисията по проверката по подадените сигнали и да освети истината за ръководството на ГЕРБ.

По думите й задачата на комисията е била българските жители да схванат по какъв начин се харчат парите им, откакто в никакъв случай няма задоволително пари за пенсии, поддръжка за бизнеса, персонални асистенти, безвъзмездни детски градини.

Става дума за милиарди левове. Оказа се, че „ Автомагистрали “ играе ролята на каса, която преразпределя планове, дадени от АПИ, за близо 5 милиарда лева към избрани компании, без обществен конкурс. Програмата за саниране е за над 2 милиарда лева, а към 30 % от средствата се усвояват през схеми. Балкански поток е за 3 милиарда лева и има анекси към съществени контракт, изясни Манолова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР