Във всяко домакинство се намират продукти с изтекъл срок на

...
Във всяко домакинство се намират продукти с изтекъл срок на
Коментари Харесай

6 приложения на продуктите с изтекъл срок на годност

Във всяко домакинство се намират артикули с изминал период на валидност, които домакинята е не запомнила да употребява. В доста случаи те са даже неотворени и неразопаковани, а цената им е висока. Съдбата на тези артикули е да попаднат непосредствено в коша. Как обаче да спестите средства и да оползотворите продуктите с изминал период на валидност? Представяме ви няколко забавни хрумвания.
1. Прясно мляко

От него става чудесна извара, а онлайн ще намерите доста предписания, измежду които да изберете подобаващата. Млякото с изминал период на валидност може да употребите и като козметично средство. Млечната киселина, която съдържа, е балсам за младост. Тя изглажда фините линии и бръчки и възобновява кожата. Използва се и като лек и гальовен към кожата, неагресивен ексфолиант. Обтрийте лицето и откритите елементи на тялото с млякото, оставете да постои и вземете душ. Кожата ви ще бъде признателна, че сте не запомнили млякото и пропуснали трайността му.
2. Паста за зъби
 Какъв е срокът на валидност на слънчевите очила Какъв е срокът на валидност на слънчевите очила
Знаете ли, че слънчевите очила имат период на валидност? Учени от университета в бразилския град Сао Пауло са открили, че стъклата на оч...
Може да употребите за разчистване на килими, стени и тъкани от всевъзможни замърсявания. Тя съдържа избелващи съставки, които отлично почистват и изтъркват мръсотията. Дори пастелите, с които детето ви нарисува слънце на стената, нямат късмет пред пастата за зъби.
3. Фъстъчено масло
Чудесно замества крема за бръснене. Освен това изгодата му е двойна – съставките, които съдържа, отлично подхранват кожата и ѝ придават мекост.
4. Замразени зеленчуци, подправки и варива
Те могат да бъдат изядени и след приключване на периода, посочен на опаковката. При тези артикули приемайте периодите като целесъобразни и не се тормозете, че са минали няколко месеца от посочения период на валидност. Вкусовите им качества са изцяло непокътнати и те са безвредни за ястие. Подправките с времето губят по малко от аромата си, само че на процедура те не се скапват и изтеклият период на валидност не следва по никакъв начин да ви тормози.
 Имат ли период на валидност свещите Имат ли период на валидност свещите
Лавандула, ванилия или роза са единствено някои от обичаните аромати на свещи, които постоянно могат да бъдат открити вкъщи. Въпреки че евентуално...
5. Моливи за устни и очи
Те се трансформират в отлично средство за оцветяване на книжките на децата. Не ги използвайте върху лицето си, това може да е рисково.
6. Крем за бръснене
Този с изтеклия период на валидност употребете за разчистване на мазни петна и замърсявания от всевъзможни тъкани и повърхности.
Освен на периода на валидност обръщайте внимание и на трайността на продукта след отваряне, която е посочена върху опаковката. Понякога срокът на валидност може да не е изминал, само че продуктът да е отворен преди повече от целесъобразното време и действително да не е подобаващ за потребление. Следете продуктите у дома, това е елементарен метод, с цел да намалите непотребното разхищение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР