Изборният ден в Ловешка област е започнал нормално, всички 263

...
Изборният ден в Ловешка област е започнал нормално, всички 263
Коментари Харесай

Изборният ден в Ловешка област е започнал нормално, всички 263 СИК са отворени

Изборният ден в Ловешка област е почнал обикновено, всички 263 СИК са отворени. Само в една секция в троянското село Орешак има проблем с машината за гласоподаване, само че следва да бъде отхвърлен, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) в Ловеч Росица Димитрова. 

На днешните избори право на глас в Ловешка област за Народно заседание имат 115 038  избиратели, а за Европейски парламент – 114 180. За пръв път право на глас в община Ловеч имат 180 гласоподаватели на 18 години. От тях четирима навършват пълноправие в днешния избирателен ден. В общината има един столетник.

Подвижните изборни секции са четири. Има формирани и в лечебните заведения в региона, в ловешкия затвор, в Дома за възрастни с физически увреждания в село Сливек и в Дома за остарели хора " Върбовка ".

Машинно гласоподаване има в 176 СИК, а видеонаблюдение в 249.

Най-малката изборна секция е в село Славщица, община Угърчин, със 17 гласоподаватели, а най-голямата в угърчинското село Кирчево – с 973 гласоподаватели.

Кандидатите за народни представители са 145, разпределени в 31 кандидатски листи. От тях 107 са мъже, а 38 – дами. Няма регистриран предприемчив комитет, който да издига самостоятелен претендент.

Най-възрастният претендент за народен представител е на 91 години и е повдигнат от коалиция „ Неутрална България “. Най-млади са двама претенденти, на по 23 години, издигнати от политическа партия „ Движение за права и свободи “.

Най–малката листа е тази на партия „ Пряка народна власт “  с един регистриран претендент. Пълни листи с по 8 претенденти имат коалиция „ ГЕРБ-СДС “, партия „ Движение за права и свободи “, коалиция „ Българска социалистическа партия за БЪЛГАРИЯ “, партия „ Възраждане “, коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “, партия „ Български напредък “, партия „ Български гласъ “ и коалиция „ Синя България “, уточни още Димитрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР