Във всеки спортен тим има по един човек, който носи

...
Във всеки спортен тим има по един човек, който носи
Коментари Харесай

Сърцето на Чехия

Във всеки състезателен отбор има по един човек, който носи страст и безкрайна сила. Той може да вдигне на крайници хората към него, даже при най-тежката загуба.

В националния тим по футбол на Чехия неговото име е Едуард Поустка. Той не е капитан, нито излиза на терена, не е и треньор. Но пък момчетата постоянно могат да разчитат на него в сложните моменти в съблекалнята.



61-годишният Поустка е теляк на националния отбор от дълги години. Той работи и в клубния " Теплице ".

Отговорно можем да заявим, че в последните години без атрактивния теляк с мустачките празненствата на чешките футболисти са немислими. За последно той даде звук за ария при успеха с 2:1 над Косово преди дни, която беше задоволителна на отбора да се класира за европейското състезание през 2020 година
Чешка наслада преди мача с България (ВИДЕО) Тимът се класира за европейското състезание през 2020 година
" След загуба в съблекалнята настава безмълвие. След победа всички скачат, викат, аз надавам най-силен военен зов. Това е най-любимият ми миг. Но при загуба е цялостна тишина, няма я тази атмосфера. Хубавото е, че това трае единствено ден-два, а след това сме си още веднъж същите ", споделя той в изявление от преди цели 10 години.

Всъщност самият Едуард е бил футболист. Той е упражнявал като дете, по-късно се е занимавал с баскетбол и лека атлетика, само че проблеми с коленете са повода да приключи с дейния спорт и да остане зад кулисите.

Сега той приема специалността си доста съществено и споделя, че масажистът има по-важна роля от това просто да се грижи за положителната форма на футболистите.



" Масажистът е душата на един тим. Понякога на момчетата им се събират няколко тежки тренировки или загуби в мачове. Масажистът би трябвало да знае по какъв начин да отнеме напрежението освен от тялото, само че и от душeвността. Трябва да си актьор, а на мен ми идва естествено ролята на шут ", споделя той.

" Не мога да си показва живота без спорт. Сестра ми също е рехабилитатор, тя водеше курсове и взех решение и аз да се опитвам. Първо работих в " Адмира ", след това в баскетболния " Спартак " и по-късно навлязох във футбола ", споделя Поустка.

Спортът е повода масажистът да поддържа топли връзки с един от най-обичаните чешки футболисти - сегашния вицепрезидент на " Ювентус " Павел Недвед. Двамата се чуват съвсем всеки ден по телефона и постоянно си гостуват, с цел да си описват истории от предишното, когато русата звезда към момента носеше националната фланелка на Чехия.

Самият Поустка декларира, че не се бои от нищо в живота. Той споделя за себе си, че е " спартанец ".



" Какво е това боязън? Не го разбирам! Аз съм си спартанец! "

В националният тим на Чехия надали могат да си показват какво е да се приберат в съблекалнята и там да не е обичаният им Едуард. Кой би им дал звук за ария?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР