Във всеки дом има ненужни вещи, които обаче не изхвърляме,

...
Във всеки дом има ненужни вещи, които обаче не изхвърляме,
Коментари Харесай

10 неща, които НИКОГА не трябва да складирате в мазето

Във всеки дом има ненужни движимости, които обаче не изхвърляме, а държим заради ред аргументи – прочувственост, мемоари, възможна приложимост в миналото в бъдещето. Къде най-често складираме тези предмети? В мазето, на тавана или в гаража, несъмнено.
Преди да започнете да трупате своите движимости в мазето обаче, би трябвало да знаете, че не всичко е уместно за предпазване в сходни пространства.

Играчки
Любимите играчки на децата ви към този момент са излезли от приложимост, само че ви е жалост да ги изхвърлите, тъй като са свързани с скъпи моменти. Складирайте ги обаче на друго място, тъй като в мазето могат да заловен плесен, инсекти, ларви и други алергени и евентуални носители на инфекции. Тоест, в случай че смятате тези играчки да бъдат използвани още веднъж от бъдещото ви дете или други близки деца, по-добре не ги дръжте там.
Книги
Сърце не ви дава да изхвърлите старите си книги. Пък и мечтаете в миналото внуците ви да ги отворят и да прочетат това, което в миналото ви е вълнувало. Чудесно, само че мястото им не е в мазето. В студени и влажни места като мазето се събират доста инсекти, гъгрици и ларви, които повреждат хартията на вашите книги. Ако насекомите не го създадат, то мухълът сигурно ще успее.
Мокети, килими, черги
Дори да навиете на руло неизползваните килими, те ще станат неизползваеми, в случай че ги съхранявате задълго в мазето. Те ще всмукват всички неприятни миризми в непроветривото помещение, ще заловен плесени и плесен, ще завъдят неведнъж повече инсекти и акари, в сравнение с в случай че биха били в дома ви. Изобщо, в случай че желаете да съсипете постелките си, дръжте ги в мазето.
Дърва за огрев
Ясно е, че няма по какъв начин да ги държите в хола си. Най-често употребяваното място за предпазване на дърва за огрев е мазето. Лошото е обаче, че влагата там може да съсипе огромна част от дървения материал.
Запалими движимости
Газови бутилки, грилове, неизползвана багра, керосинова лампа, както и всевъзможни други елементарно запалими субстанции и устройства не е добре да бъдат държани в мазето, надалеч от вашия надзор.

Дървени мебели
Както споменахме, дървото всмуква влага, трансформира се в среда за отглеждане на инсекти, напуква се и нарушава структурата си, когато е на влажно място. Ето за какво дървените мебели също не са подобаващ контингент за предпазване в мазето.
Стари облекла
Ако имате желание да ги носите, знайте, че не е добре да ги складирате в мазето. Мухълът не се пере, изключително от някои типове естествени материи.
Електроника
Касетофони, видеокасетофони, DVD плейъри, телефони, тв приемници – всички те се скапват под въздействието на влагата и стават изцяло неизползваеми след време.
Важни документи
Благодарение на влагата мазето е най-лошото място за предпазване на интернационалните паспорти, кръщелни, актове за раждане, свидетелства за цивилен брак и други сходни. За предпочитане е да ги държите в дома си в обособена кутия, най-добре железна.
Храни
Къде в случай че не в мазето да държите консервите и зимнината си? Не всички обаче са подобаващи за депозиране там. Уверете се, че консервите ви са в действителност добре затворени преди да ги подредите на стелажите в мазето.
Пресни плодове като ябълките, както и картофи за зимата, които са издръжливи за по-дълъг интервал от време също се съхраняват в сходни пространства. Лошото е, че могат да ги атакуван инсекти, които да ги създадат негодни за консумация.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР