Във времето, в което живеем повече и повече хора посвещават

...
Във времето, в което живеем повече и повече хора посвещават
Коментари Харесай

MEDIAcated - национална кампания за дигитално-медийна осведоменост и кауза!

Във времето, в което живеем повече и повече хора посвещават всекидневно употребяват цифрови технологии. Мобилните устройства са станали първа нужда, а обществените мрежи- неразделен канал за връзка. И макар, че всички ние използваме интернет, дали го вършим " вярно "?
Гимназисти от ПМГ " Проф.Емануил Иванов ", Кюстендил основават първия български подкаст за дигитално-медийна просветеност. Благодарение на изтъкнати лица в цифровата среда те съумяват да предадат информация от основно значение по елементарен и неангажиращ метод. В MEDIAcated Podcast към този момент се включиха персони като Александра Петканова-майка, модел и инфлуенсър. Тя споделя за своя персонален опит и конфликт с публичния " хейт ". Поднася и своите скъпи препоръки, които може да чуете тук:

Георги Малчев – маркетинг специалист и учител в Нов български университет. Той ни споделя за всички скрити и очевидни способи нашите цифрови следи да бъдат употребявани. Вижте епизода тук:

MEDIAcated дава фокус на въпроси свързани с цифровия отпечатък, реклами, маркетинг и цифрови следи, езикът на омразата или " хейтът ", информативен безпорядък, отговорно обществено държание и зоркост. В подкаста с изключение на към този момент изброените тематики ще бъде и излъчена поредност от епизоди, в които се опровергават най-често срещаните подправени вести в сфери като опазването на здравето, политиката, астрология и други.
В основата на цялата идея стои една елементарна задача. " Да допринесем към едно по-сигурно, предпазено и " чисто " уеб пространство, посредством неангажиращ, общественополезен и учебен подкаст, който опростява комплицираните тематики, поднасяки ги на наличен език за допустимо най-вече хора от всички възрастови групи ".
Със основаването на MEDIAcated Podcast, учениците се включиха в Хакатон " Медийна и осведомителна просветеност ", проведен от Асоциация за развиване на София и ДЗЗД " Обучение ", където завоюваха първо място за новаторската си концепция и получиха финансиране, с което да разпрострат своя капацитет.
Ако към момента не сте чували за " цифров отпечатък " и не знаете по какъв начин той въздейства на вашето бъдеще в учебен и професионален проект, в случай че не сте сигурни по какъв начин да реагирате при борба в обществените мрежи или не знаете или по какъв начин цифровия свят употребява вашите данни за комерсиални цели, открийте отговорите на MEDIAcated Podcast.
Не изисква нищо повече от един клик ето тук:
 Мартин Карбовски: Това ръководство последните 11 години унищожи публицистиката Мартин Карбовски: Това ръководство последните 11 години унищожи публицистиката
У нас към този момент няма хора. Политиката е функционалност на обществото, а у нас се следи едно тежко опростачване. Имитираме народна власт, но неприятно...




Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР