Във времена на криза, включително криза на ценностите, може би

...
Във времена на криза, включително криза на ценностите, може би
Коментари Харесай

Основателят на ансамбъл Българе: Българският дух се възражда

Във времена на рецесия, в това число рецесия на полезностите, може би е естествено доста хора да търсят сигурност в корените си. Това евентуално е една от аргументите за възраждането на българския фолклор. Един от " виновниците " това да се случи е Христо Димитров, създател на отбор " Българе ", който тази година празнува 15 години от основаването си.
Възраждането на българския дух го има, преди 15 години какъв брой клуба за национални танци имаше, в този момент във всеки град има десетки такива, има фестивали, има в чужбина. Това сподели в ефира на bTV Христо Димитров.
„ Кой преди 15 година си обличаше националната носия, с цел да отиде някъде. Моят рожден ден предходната седмица беше единствено с национални носии, 160 индивида бяха облечени по този метод.Да не приказваме за това, което се случва на фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Тази година имаше над 23 000 души. Вече да отидеш някъде облечен с национална носия, показваш едно необикновено почитание, всички го одобряват за нормално”, сподели основателят на ансамбъла.
Не е значимо един човек какво прави, а за какво го прави, самият претекст. Патриотизма можеш да го използваш и за нещо доста неприятно, и хората го употребяват, разяснява още той. По думите му нас българите ни събира вярата, разделя ни религията, събира ни любовта, разделя ни омразата.
Българите можем да живеем дружно и сме го посочили посредством хорото. На 23 октомври, от 20 ч. в зала 1 на НДК за четвърти следващ път отбор " Българе " ще показа спектакъла „ Осмото чудо”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР