Във време на пандемия от коронавирус служителите в ИТ и

...
Коментари Харесай

Бургас - топ дестинация за дигитални номади

Във време на пандемия от ковид чиновниците в ИТ и аутсорсинг бранша се насочиха към работа отвън офисните пространства. За Бургас това се оказа преимущество, защото градът предлага доста благоприятни условия за работа, в това число и навън.
Засилващ се интерес към летни офиси
През миналия сезон в самодейността за изнесени летни офиси се включиха много нови компании. Това наложи бързо да създадем организация за нови офисни пространства, като с изключение на в " Бизнес инкубатора " и лабораториите на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения организирахме споделено работно пространство и в новия конгресен център. На разположение на екипите е общежитието на ИТ гимназията, само че, несъмнено, който желае, може самичък да резервира апартамент, хотел или стая за посетители в града. Освен екипите на " Вистеон електроникс ", " Епам България ", които в продължение на 4 години работят от Бургас, през миналото лято в самодейността се включиха и " Крипто апс ", " Го старт Ъп ", " Глобал ексчейнч ", " Флаштрейд ", " Уондър студио ". Интересът към изнесени офиси за идния сезон е налице и към този момент имаме няколко поръчки за идния летен сезон.

Въпреки пандемията през 2020 година в Бургас отвори собствен офис немската компания " Региоком ", която е един от водещите международни снабдители на услуги в областта на ИТ и BPO. Там към този момент работят над 100 души. По време на пандемията свои бургаски екипи образуваха и A Data Pro и " Страйпс ". A Data Pro е една от огромните български компанията за изнесени бизнес процеси и аутсорсинг. От сдружението към този момент са наели 20 души от Бургас, главно софтуерни разработчици и бизнес анализатори с британски и немски език, които работят от у дома. Компанията подрежда офис в новия конгресен център, като от края на месец май екипът ще премине в естествен режим на работа. Плановете за Бургас са до края на годината да бъдат наети още 30 души.

" Страйпс " е бързо разрастваща се компания, която предлага разработка на софтуерни решения като услуга и съвещания в региона на ИТ инфраструктура, ръководство на приложения и цифрова промяна. В средата на май бургаският екип на " Страйпс " публично ще влезе в новия си офис.

Развитието на ИТ бранша в Бургас се подкрепя и от огромни компании като " Технологика ", " МусалаСофт ", " Скейлфокус ", " Булпрос ", We systems, " Фадата ", IBA, Bulgarian Online Research, " Съдърланд глобал сървисес ", които развиват сполучливо своите офиси в Бургас, релокират чиновници и вземат участие интензивно в осъществяване на събития и образования.

" За да притеглим повече нови компании, продължаваме с самодейностите, ориентирани към обезпечаване на фрагменти за ИТ промишлеността. За развиването на стопанската система от голяма важност е съществуването на експерти, подготвени да основават модерни решения за усъвършенстване на процесите и ръководството ", показа кметът Димитър Николов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР