Във връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална

...
Във връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална
Коментари Харесай

Столичната РЗИ със засилен контрол и проверки заради 8 декември

Във връзка със студентския празник - 8 декември, Столичната Регионална здравна ревизия реализира засилен надзор през цялата седмица, като се ревизират заведенията за публично хранене, нощните и питейните заведения.

Засилените инспекции ще продължат и тази нощ, както и през почивните дни. Инспекторите от СРЗИ наблюдават за спазването на възбраните за тютюнопушене на закрито, както и за продажбата, и използването на диазотен оксид от лица под 18 години.

Припомняме, че глобите, регламентирани в Закона за здравето са: 

От 300 до 500 лева за тютюнопушене на закрито, за физически лица и от 3 000 до 5 000 лева за шефовете на заведение, в което е позволено тютюнопушене отвън обособените за това места.

Нормативно избраната санкция при нарушаване на възбраната за продажба на божествен газ е от 800 до 1 500 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване – от 1 500 до 3 000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или от юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер от 3 000 до 6 000 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване – от 5 000 до 12 000 лева

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР