Във връзка с увеличената заболяемост от грип и остри респираторни

...
Във връзка с увеличената заболяемост от грип и остри респираторни
Коментари Харесай

РЗИ обяви грипна епидемия в област Ловеч

Във връзка с увеличената заболяемост от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) на територията на област Ловеч, достигнали епидемиологични стойности, Областният действен щаб реши на 16 януари 2023 година да вкара краткотрайни противоепидемични ограничения за интервала от 18 до 24 януари 2023 година

Издадена е съответната заповед от 17 януари, подписана от  доктор Росица Милчева, шеф на РЗИ – Ловеч.

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации. Преустановяват се и свижданията в лечебните заведения, ръководителите да провеждат работата в съответствие  с написаните ограничения в Плана за битка с грип и ОРЗ. Провеждането на прецизен всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до болни деца и лица от личния състав. Засилена настояща стерилизация и постоянно проветряване на пространствата.

Преустановяват се присъствените образователни занятия на територията на региона за интервала за интервала от 18.01.2023 година, сряда, до 24.01.2023 година, вторник, включително, за същия интервал се преустановяват и извънкласните занимания.

Преустановяват се и свижданията в обществените институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР