Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че

...
Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че
Коментари Харесай

МЕ: Кирил Петков не казва истината за свободните слотове

Във връзка с изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков, че е имало свободни слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията, подчертаваме, че това не дава отговор на истината. Това декларират от Министерството на енергетиката.

„ Ако беше по този начин, то буди подозрение за какво постоянното държавно управление просто не ги е удостоверило “, декларират от енергийното ведомство.

То акцентира, че потенциалът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни компании, които го препродават, само че на доста по-високи цени.

„ В тази връзка е необичайно и друго изказване на Кирил Петков, а точно, че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който всъщност няма по какъв начин да въздейства на свободния пазар на
слотове “, обръщат внимание от МЕ.

Енергийното министерство показва, че „ неуреденият от предходното държавно управление въпрос със слотовете е забележим и от писмо на някогашния шеф на „ Булгаргаз “ до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 година В него се твърди, че
слотове за посочените количества не се оферират на Ревитуса, а цените за потенциал на интерконектора Кулата/Сидирокастро са достигнали четири пъти първичната стойност на оператора “.

По-рано Кирил Петков съобщи, че служебното държавно управление не се възползвало от всички благоприятни условия да резервира
слотове за приемане на полутечен газ през Гърция.

" Недоумявам, откакто имаше
слотове и за октомври и за ноември, за какво служебното държавно управление избра да вземе единствено един транспортен съд. Аз се обадих на енергийния министър на Гърция да попитам, какво става, за какво не можахме да имаме повече слотове и с удивление разбрах, че връзката с гръцкото държавно управление е била доста вяла и не е имало същински напор да се намерят слотове ", твърди водачът на „ Продължаваме промяната “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР