Във връзка с прекратяването на зърнената сделка от полунощ в

...
Във връзка с прекратяването на зърнената сделка от полунощ в
Коментари Харесай

От днес Русия смята за вражески всички съдове, влизащи в украински пристанища

Във връзка с прекратяването на зърнената договорка от среднощ в сряда против четвъртък (19-20 юли 2023 г.) Русия ще счита всички плавателни съдове, които влизат в украинските пристанища на Черно море, за превозвачи на товари с военно предопределение, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

" От 00:00 ч. московско време на 20 юли 2023 година всички съдове, които плават в акваторията на Черно море до украинските пристанища, ще бъдат обсъждани като евентуални превозвачи на товари с военно предопределение ", се споделя в известието на военното ведомство.

Министерството прецизира, че страните, под чиито байрак плават тези съдове, ще се считат за участници във военния спор, заемащи страната на Киев.

Русия има намерение да нападна търговски кораби, пренасящи зърно от Украйна през Черно море, с цел да упрекна за това Киев, предизвести през вчерашния ден Белият дом, представен от Франс прес.

" Руската войска може да разшири обсега на целите си " и да стартира да поразява търговски кораби, съобщи пред Франс прес Адам Ходж, представител на американския Съвет за национална сигурност.

Ходж посочи, че тези догатки са основани на разкрити разследващи данни, с които разполагат Съединени американски щати.

Вашингтон насочва това си предизвестие, откакто Москва съобщи, че прекратява присъединяване си в договорката за експорт на украинско зърно през Черно море и откакто съветските сили нанесоха удари по зърнени хранилища на пристанището на Одеса, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР