Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания

...
Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Обявиха грипна ваканция в Габрово

Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип на територията на област Габрово грипната зараза в региона е удължена до 29 януари, в това число, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

На територията на региона в действие остават следните краткотрайни противоепидемични ограничения във връзка с здравната система: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации иреимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав. Лечебните заведения следва прецизно да съблюдават условията на Наредба 3/08.05.2013 година за одобряване на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, в това число усилване на надзор по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, стерилизация.

Присъственият образователен развой в учебните заведения и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия, както и планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други се преустановяват за интервала от23 до 29 януари, в това число.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР