Във връзка с поредност от провокативни и злонамерени антибългарски мнения

...
Във връзка с поредност от провокативни и злонамерени антибългарски мнения
Коментари Харесай

Външно министерство изрази загриженост, че в РСМ се разпалва антибългарска кампания

Във връзка с последователност от провокативни и злонамерени антибългарски отзиви от страна на политици и общественици в Република Северна Македония от последните няколко дни, Министерство на външните работи демонстрира загриженост, че се води злонамерена акция срещу страната ни, целяща разпалване на антибългарски настроения, оповестяват от Министерството

. Още по-тревожно е, че се правят опити за умишлена изгода с трагичните събития в Украйна в резултат на руската военна агресия. Смятаме, че сходни цинични внушения би трябвало да бъдат категорично отхвърлени. Никой няма право да злоупотребява с нещастието на украинския народ по подобен нагъл и променчив способ. Министерство на външните работи демонстрира загриженост за евентуално негативно отражение на сходна акция върху позитивните трендове на политическия диалог през последните месеци.

Позицията е във връзка поредицата от антибългарски изказвания в прилежаща областен съд Македония срещу България, в които политиката на страната ни се съпоставя с тази руската агресия срещу Украйна, написа БГНЕС и припомня, че само преди три дни лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, който взе присъединяване в държавната коалиция начело с Димитър Ковачевски, назова България геноцидна страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР