Във връзка с парламентарните избори в Словакия в събота братиславският

...
Във връзка с парламентарните избори в Словакия в събота братиславският
Коментари Харесай

Съперници се обиждаха преди парламентарния вот в Словакия

Във връзка с парламентарните избори в Словакия в събота братиславският вестник "Сме " написа, че в последните предизборни диспути по малкия екран водачите на политическите партии са си разменяли обиди. Премиерът Петер Пелегрини от "Смер " се разгневи на Игор Матович, че заприказва за кражбите, осъществявани от членове ръководещата партия, и самичък упрекна водача на придвижването "Обикновени хора и самостоятелни персони " (ОЛАНО) и брачната половинка му във финансови измами.

Пелегрини атакува също някогашния президент и водач на партията "За хората " Андрей Киска по отношение на противоречивото придобиване на аграрен парцел, а Киска му напомни, че е участвал, когато някогашният водач на "Смер " Роберт Фицо споделил на Киска, че казусът ще се реши, в случай че той, като президент, го назначи за началник на Конституционния съд.

Словакия отхвърли Истанбулската спогодба

В спор влязоха и ръководителите на Словашката национална партия (СНП) Мариан Данко и на крайнодясната Народната партия "Наша Словакия " (НПНС) Мариан Котлеба, продължава вестникът. На няколко пъти Данко се обърна към Котлеба, с цел да му каже, че има покана да посети съветската Държавна дума, до момента в който Котлеба е нежелателен там. В отговор крайнодесният водач се подигра със СНП, че е васал на Америка и съобщи, че има покана от заместник-председателя на партията на Путин "Единна Русия ". Председателят на обединението "Прогресивна Словакия "/ "Заедно-гражданска народна власт " се обади, че е срамно двамата да се хвалят с поканите си, като че ли с цел да покажат, че не са под карантина, написа братиславският вестник "Сме ".

Всекидневникът "Денник Ен " отбелязва, че с изключение на политически послания и замяна на обиди предизборните диспути по телевизия "Маркиза " са били белязани и от софтуерен спор - редно ли е политик да си оказва помощ с таблет. Опонентите на Мариан Котлеба се усъмниха, че получава препоръки онлайн от свои съветници. А от управлението на НПНС отхвърлиха да отговорят дали това е по този начин, написа "Денник Ен ".

Крайнодесен водач може да стане балансьор след вота в Словакия

"Правда " - различен словашки вестник - си задава въпроса дали разгорещената предизборна акция ще отблъсне гласоподавателите, или ще ги стимулира спомагателна до отидат до урните. Според наклонността от предходни избори изборната интензивност понижава. Експерти, представени от изданието, показват, че дори и посланията на партиите да не наподобяват доста привлекателни, избирането на една от тях постоянно е нещо по-добро от това да не бъде определена никоя.

Председателят на Словашката асоциация на маркетинговите организации Вацлав Хржиш споделя пред вестника, че хипотетичната изборна интензивност не може да бъде извлечена правдиво от предизборните рейтинги. Според него тези анкети обгръщат болшинството от хората, които ще гласоподават, а тези, които няма да гласоподават, не са регистрирани в изследването, написа "Правда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР