Във връзка с пандемията от коронавирус един от двата най-големи

...
Във връзка с пандемията от коронавирус един от двата най-големи
Коментари Харесай

Авиационен гигант съкращава 10% от служителите си

Във връзка с пандемията от ковид един от двата най-големи авиационни производители – Boeing, редуцира 10% от чиновниците в целия свят. „ На авиационния свят ще са му нужни няколко години, с цел да се върне на същия размер транспорти, какъвто наблюдавахме единствено допреди по-малко от два месеца”, споделя шефът на концерна Дейвид Калхун. Той прецизира, че ще бъде понижено производството на модели от фамилията на 777 и 787. Освен това, с по-бавни темпове ще се възобнови производството на модела 737 МАХ, чиято употреба беше прекратена след две съдбовни произшествия.

На фона на всичко това управлението на Boeing е взело решение за редуциране на част от личния състав. „ С всички сили се стараехме да запазим работните места, да не редуцираме хора, даже след прекратяване на употребата на 737 МАХ, само че следващото редуциране на производството и продължаващото въздействие на пандемията върху авиационния бранш, ни принуждава да осъществяваме съкращения”, изяснява Калхун.

Корпорацията и до началото на пандемията претърпя доста тежки времена, откакто през декември 2019 година беше оповестено преустановяването на произвеждане на Boeing 737 MAX. Това стана след злополука на етиопските авиолинии с въпросния модел аероплан на 10 март 2019 година при която починаха 157 души. Втора такава последва на 29 октомври 2019 година със аероплан на самолетната компания Lion Air в Индонезия, при която починаха 189 души. Последва заземяване на модела в целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР