Във връзка с очакваното гласуване на много спорния пакет Мобилност

...
Във връзка с очакваното гласуване на много спорния пакет Мобилност
Коментари Харесай

Протести на превозвачите заради пакет Мобилност блокират центъра на София

Във връзка с предстоящото гласоподаване на доста противоречивия пакет " Мобилност " през днешния ден (27 март) в Европейския парламент, българските превозвачи провеждат митинги както в София, по този начин и в Страсбург, написа Actualno.com. В Брюксел пък ще има митинг в поддръжка на пакет " Мобилност ". Възможно е обаче да има отсрочване на гласуването, като това беше доказано от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни. Всъщност към този момент се появи и информация, че в днешния дневен ред няма да има гласоподаване на пакет " Мобилност "!

В българската столица като уредници на митинга са декларирани Камарата на автомобилните превозвачи в България, Национално съдружие на българските превозвачи, Асоциация на българските предприятия за интернационален превоз и пътища, както и Камарата на автобусните превозвачи. Сборните пунктове за София в действителност са два, като и двата митинга стартират в 12:00 часа. Първият е на площад " Александър Невски ", а от 12:30 часа стартира протестно шествие към постройката на Европейската комисия в Република България, намираща се на ул. „ Георги С. Раковски “ No 124. Маршрутът е следният-от площад „ Св. Александър Невски “ по ул. „ Оборище “ към ул.„ Георги Сава Раковски “, където протестното шествие ще завие наляво по ул. „ Георги С. Раковски “ до постройката на Европейската комисия в Република България, намираща се на ул. „ Георги Сава Раковски “ No 124. Именно пред постройката на Европейска комисия превозвачите възнамеряват да останат най-малко 2 часа.

Вторият митинг, чийто уредник е Камарата на автобусните превозвачи, ще се организира пред постройката на ДСБ (кръстовището на бул. Витоша и ул. Кърнигрдска) митинг под мотото " Не на измяната на националния интерес с Мобилен пакет 1 ". Причината за избора на мястото е случилото се с евродепутата Светослав Малинов, който не гласоподава срещу вкарването на пакета в дневния ред на Екологичен потенциал с оправданието, че поради закъснение във Франкфурт не е съумял да стигне (бел. ред. - ТУК вижте какъв брой директни полета до Франкфурт е имало по-рано същия ден). Друг от негласувалите Николай Бареков разгласи, че е бил в същия аероплан като Малинов, само че стигнал в точния момент, единствено че не се записал преднамерено. Ето и позицията на Бареков в поддръжка на пакет " Мобилност ".

 



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР