Във връзка с настъпването на зимния отоплителен сезон за намаляване

...
Във връзка с настъпването на зимния отоплителен сезон за намаляване
Коментари Харесай

Варненските пожарникари дават противопожарни съвети за зимата

Във връзка с настъпването на зимния отоплителен сезон за понижаване и попречване на пожарите в битовия и публичен бранш, е належащо да се жителите да си напомнят главните рекомендации и правила за безвредна употреба на отоплителни уреди и други, както и способи за реагиране при пожар и произшествие, оповестиха за Moreto.net от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Варна.

Ето и някои съществени дейности, които могат да предотвратят пожар в дома ви:

Никога не оставяйте включени уреди без наблюдаване. Не оставайте децата без наблюдаване. При овакантяване на дома или офиса още един път се убедете, че сте изключили уредите. Не използвайте ексцентрични и саморъчно направени уреди. Изучавайте и прецизно спазвайте инструкциите за употреба на производителя.

При нужда от ремонт на електрически уреди и уреди се доверявайте единствено на експерти. Върху или наоколо до електрическите уреди в никакъв случай не оставяйте горими предмети.

Не ги използвайте за сушене на облекла. Последното е изключително значимо и за сигурността на Вашите близки, в случай че те са трудноподвижни, възрастни или заболели хора.

При пожар, уреди напрегнат не се гасят с вода, а това става след изключване на електрическия ток, показват още варненските пожарникари./moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР