Във връзка с изнесени твърдения в телевизионен репортаж от 7

...
Във връзка с изнесени твърдения в телевизионен репортаж от 7
Коментари Харесай

КЕВР изиска от Софийска вода резултатите от проверка за начислени високи сметки в кв. Красно село

Във връзка с изнесени изказвания в ефирен репортаж от 7 септември със заглавие „ Рекордни фактури: 3800 лева сметка за вода “, както и в други национални осведомителни медии, КЕВР изиска „ Софийска вода “ АД да даде информация по случая. Това оповестиха от пресцентъра на КЕВР.
Според консуматори от блок №200 в столичния квартал " Красно село ", за 5-месечен интервал „ Софийска вода “ АД е фактурирала на семействата суми от 1000 до 3800 лева за употребени ВиК услуги. В информацията се показва, че след осъществена неотдавна замяна на водомерите в блока от чиновници на ВиК сдружението новите сметки на потребителите са в естествени граници.
По този мотив с писмо до управлението на „ Софийска вода “ АД КЕВР изиска след привършване на осъществяваната от сдружението инспекция регулаторът да бъде осведомен за резултатите от нея. След приемането на отчета от инспекцията и нужната документи, в сходство със своите законови пълномощия, Комисията ще се произнесе по отношение на спазването на Общите условия на Софийска вода “ АД и дали във фактурите е приложена утвърдената от Комисията пределна цена на ВиК услуги. КЕВР смята, че обективното изясняване на сходни случаи е в интерес както на потребителите, по този начин и на самите сдружения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР